στην Αθηναϊκή Λέσχη, με αθρόα συμμετοχή των μελών του. Παρούσα η εκπρόσωπος της κυβερνήσεως κα Αλεξάνδρα Σδούκου, γεν. γραμματεύς Ενεργείας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, απεκάλυψε ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε τις αυταπάτες περί «μηδενικού αποτυπώματος» της χρήσεως υδρογονανθρών για την παραγωγή ηλεκτρισμού και το μετέθεσε για το 2050. Πάλι καλά!
Πληροφορηθήκαμε επίσης από τον Δρ. Ιωάννη Γιαρέντη πρόεδρο της ΔΑΠΕΕΠ την εξάλειψη ελλείμματος ενός δισ. ευρώ των παρόχων ηλεκτρικής ενεργείας που λίγο έλλειψε να τους εξοντώσει οικονομικώς.
Ο Δρ. Σπύρος Οικονόμου μίλησε για την θεαματική πρόοδο της εγκαταστάσεως φωτοβολταϊκών και αιολικών μονάδων στην χώρα μας και συντόμως …υπερακτίως, ενώ ο διευθυντής του ΙΕΝΕ επανέφερε στην δημοσιότητα την πρωτοποριακή μελέτη του Ινστιτούτου , για την πλήρη απεξάρτηση του Καστελλόριζου από του πετρελαίου, νήσος που όντας το άκρον της Ευρώπης αδυνατεί να συνδεθεί με το ηλεκτροφόρο δίκτυο που εξαπλούται στο Αιγαίον πέλαγος. Το σχέδιο αποτελεί υπόδειγμα για άλλα 40 Ελληνικά νησιά αλλά βραδύνει να πραγματοποιηθεί.
Τέλος, ο καθηγητής Γιάννης Μανιάτης , πρωτοπόρος της διακηρύξεως της Ελληνικής ΑΟΖ και της συνεχούς ερεύνης για την ανακάλυψη εγχωρίων υδρογονανθράκων, απεκάλυψε ότι οι Έλληνες κατασκευαστές και ναυπηγοί πληρώνουν 80% δασμό επί της αξίας του εισαγομένου Κινεζικού χάλυβος ενώ οι ανταγωνιστές Τούρκοι μόνο 20%.
Δεν είναι μόνον ο κίνδυνος εξοντώσεως των Ελλήνων παραγωγών αλλά κι η απουσία αναφοράς της πυρηνικής ενεργείας στην Ελλάδα , όχι μόνο ως «μονάδων βάσεως» της παραγωγής ηλεκτρισμού αλλά και γεωπολιτικό αντίβαρο του ατομικού εργοστασίου του Ερντογάν στο Ακουγιού της Μερσίνας - δύο βήματα μακριά από την «δούλη Κύπρο».