Συνεργασία Amberside Energy με Cip για 2GW Ηλιακής Ενέργειας και Χωρητικότητας Αποθήκευσης Μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συνεργασία Amberside Energy με Cip για 2GW Ηλιακής Ενέργειας και Χωρητικότητας Αποθήκευσης Μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο
energia.gr
Τρι, 7 Φεβρουαρίου 2023 - 09:03

Η βρετανική Amberside Energy συνεργάστηκε με τα Flagship Funds της Copenhagen Infrastructure Partners (Cip) για την ανάπτυξη 2GW ηλιακής ενέργειας και χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τους συμφωνηθέντες όρους, τα Flagship Funds θα προσφέρουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανάπτυξη αυτών των έργων που υπόκεινται σε επενδυτικές αποφάσεις.

 

Η CIP είπε ότι τα έργα θα «συμβάλουν σημαντικά» στην αύξηση της ενεργειακής ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ παράλληλα θα παρέχουν «προβλέψιμη και προσιτή ενέργεια με ανταγωνιστικό κόστος» και θα απελευθερώσουν την παραγωγή ενέργειας από τον άνθρακα.

Ο εταίρος του CIP Radu Gruescu δήλωσε: «Ανυπομονούμε σε μια επιτυχημένη συνεργασία με την Amberside Energy για την ανάπτυξη ενός σημαντικού αγωγού έργων καθαρής ενέργειας που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης του Ηνωμένου Βασιλείου σε «καθαρές μηδενικές» εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

«Η ηλιακή ενέργεια και η αποθήκευση μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν γίνει ολοένα και πιο ανταγωνιστικές τα τελευταία χρόνια και αποτελούν πλέον μερικές από τις πιο οικονομικά αποδοτικές τεχνολογίες, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ευελιξίας του δικτύου, της ανθεκτικότητας και της συνολικής ασφάλειας του εφοδιασμού.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την εξαιρετικά έμπειρη ομάδα της AE για την υλοποίηση έργων που εκτός από την καθαρή ενέργεια σε ανταγωνιστικές τιμές δημιουργούν επίσης επενδύσεις, θέσεις εργασίας και κοινωνικοοικονομικά οφέλη».