Οι ΗΠΑ Σχεδιάζουν την 1η Πώληση Υπεράκτιων Δικαιωμάτων Ανάπτυξης Αιολικής Ενέργειας στον Κόλπο του Μεξικού

Οι ΗΠΑ Σχεδιάζουν την 1η Πώληση Υπεράκτιων Δικαιωμάτων Ανάπτυξης Αιολικής Ενέργειας στον Κόλπο του Μεξικού
energia.gr
Παρ, 24 Φεβρουαρίου 2023 - 11:20

Οι Ηνωμένες Πολιτείες την Τετάρτη πρότειναν την πρώτη πώληση των υπεράκτιων δικαιωμάτων ανάπτυξης αιολικής ενέργειας στον Κόλπο του Μεξικού, επεκτείνοντας την εκκολαπτόμενη βιομηχανία καθαρής ενέργειας σε ένα σημαντικό κόμβο για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η προγραμματισμένη πώληση αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης Μπάιντεν να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες κατά μήκος κάθε ακτής

των ΗΠΑ, καθώς επιδιώκει να αναπτύξει 30 gigawatts υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Το Τμήμα Εσωτερικών δημοσίευσε μια προτεινόμενη ειδοποίηση πώλησης για μια περιοχή 102.480 στρεμμάτων από τη λίμνη Charles, τη Λουιζιάνα και δύο περιοχές κοντά στο Galveston, Τέξας των 102.480 και 76.786 στρεμμάτων.

Μαζί, οι προτεινόμενες υπεράκτιες τοποθεσίες θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν σχεδόν 1,3 εκατομμύρια σπίτια, ανέφερε το Τμήμα Εσωτερικών.

"Δεν υπάρχει χρόνος για σπατάλη για την πραγματοποίηση τολμηρών επενδύσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κλίματος και η οικοδόμηση μιας ισχυρής εγχώριας βιομηχανίας αιολικής ενέργειας είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Deb Haaland σε δήλωση.

Ο κόλπος του Μεξικού με τα ρηχά του ύδατατ και την εγγύτητα του με τις υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου τον καθιστούν σημείο πολλά υποσχόμενο για την επέκταση μιας νέας υπεράκτιας βιομηχανίας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές μελέτες.