Δορυφόρος της NASA Βοήθησε στην Καταγραφή των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα σε Περισσότερες από 100 Χώρες

Δορυφόρος της NASA Βοήθησε στην Καταγραφή των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα σε Περισσότερες από 100 Χώρες
energia.gr
Πεμ, 9 Μαρτίου 2023 - 10:03

Ένας δορυφόρος παρατήρησης της Γης της NASA βοήθησε τους ερευνητές να παρακολουθήσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια διεθνή μελέτη. Η μελέτη, που διεξήχθη από περισσότερους από 60 ερευνητές, χρησιμοποίησε μετρήσεις που έγιναν από την αποστολή Orbiting Carbon Observatory-2 της NASA, καθώς και ένα δίκτυο επιφανειακών παρατηρήσεων, για να ποσοτικοποιήσει

τις αυξήσεις και τις μειώσεις στις συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από το 2015 έως το 2020.

Η μελέτη παρέχει μια νέα προοπτική, καθώς παρακολουθεί τόσο τις εκπομπές ορυκτών καυσίμων όσο και τις συνολικές μεταβολές του "αποθέματος" άνθρακα στα οικοσυστήματα, συμπεριλαμβανομένων των δέντρων, των θάμνων και των εδαφών. Τα δεδομένα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την παρακολούθηση των διακυμάνσεων του διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με την αλλαγή της κάλυψης γης, σύμφωνα με τη NASA.

Τα ευρήματα καταδεικνύουν πώς τα διαστημικά εργαλεία μπορούν να υποστηρίξουν τις γνώσεις στη Γη, καθώς τα έθνη εργάζονται για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, αναφέρει η μελέτη.

'Η NASA επικεντρώνεται στην παροχή δεδομένων γεωεπιστημών που αντιμετωπίζουν πραγματικές κλιματικές προκλήσεις - όπως το να βοηθούν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να μετρήσουν τον αντίκτυπο των προσπαθειών τους για μετριασμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα', δήλωσε η Karen St. Germain, διευθύντρια του Τμήματος Γεωεπιστημών της NASA στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον.