Η από 50ετίας Ελληνική βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών μετρητών «Λαντίς εντ Γκύρ» ΑΕ, παράγει στην Ελλάδα και εξάγει τα προϊόντα Ελβετικής τεχνολογίας σε 80 χώρες του κόσμου. Διαθέτει Ελληνικό μάνατζμεντ, 550 Έλληνες εργαζομένους στο εργοστάσιο της Κορίνθου όπου μετεφέρθη από την Ελβετία η παραγωγή της, κι έχει διεισδύσει σε κάθε Ελληνικό σπίτι που καταναλίσκει ηλεκτρικό ρεύμα. Κανονικά η Λ+Γκ. ΑΕ θα έπρεπε να είναι πασίγνωστη στην Ελλάδα, όπως είναι στο Μεξικό αλλά εδώ , στην αποικία  της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, θεωρείται… «ξένη επένδυση»!

Η «Ενιαία (sic) Αρχή δημοσίων συμβάσεων»  απέκλεισε την «Λαντίς εντ Γκύρ ΑΕ» από τον διαγωνισμό της ΔΕΔΔΗΕ για την προμήθεια «εξύπνων μετρητών» ηλεκτρικής καταναλώσεως και φυσικού αερίου, που θα χρεωπιστώνουν τους οικιακούς και βιομηχανικούς πελάτες της ΔΕΗ και της ΔΕΦΑ μηνιαίως κι εξ αποστάσεως αντί της σήμερον τριμηνιαίας επισκέψεως των επιμετρητών σε κάθε σπίτι/εργοστάσιο. Ο αποκλεισμός έγινε με πρόφαση ότι η εταιρία δεν δήλωσε το ποσοστό της παραγωγής που θα αναθέσει σε υπεργολάβο.

-          Ε και τί μ’ αυτό; Η υπεργολαβία είναι καθεστώς στις συμβάσεις κατασκευής δημοσίων έργων και διευκολύνει την κατανομή του έργου ώστε να επιτυγχάνεται οικονομία και ταχύτητα στην εκτέλεση του. Τι σημασία έχει αν η «Λαντίς εντ  Γκύρ Ανώνυμος Ελληνική Εταιρία»
« θα εργασθή ως υπερογολάβος» της μητρικής Landis+GyrAG για την παραγωγή κατά 100% στην Ελλάδα των «εξύπνων μετρητών», προσφέρουσα απασχόληση, προστιθεμένη αξία και φορολογούμενα κέρδη στην χώρα μας;

Οι τέσσαρες ανταγωνιστές της Λ+ΓΚ ΑΕείναι εταιρίες εγκατεστημένες στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και αλλού , προσφέρουν «έξυπνους μετρητές» μηδενικής εγχωρίου  προστιθεμένης αξίας και σε ξένο συνάλλαγμα που τόσον κοστίζει στην Ελλάδα , η οποία είχε έλλειμμα ρεκόρ στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών 20 δις. ευρώ το 2022.

Οι ξένες εταιρίες απέκτησαν προτίμηση στην λίστα του διεθνούς διαγωνισμού , απλώς και μόνον διότι είναι εγκατεστημένες στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση ενώ η L+GAGέμεινε εκτός , ως Ελβετική. Δηλαδή είναι εκτός του … «Γοτθικού φρουρίου» της έχει σηκώσει τα τείχη του στην Ευρώπη , προστατεύοντας την παραγωγή της. Η Ελλάς συνεπώς δεν ανήκει στην «ηνωμένη» Ευρώπη!

-Παράλογον έ; Αλλ’ όμως πραγματικόν…

Αντίθετα, η Γερμανία, βλέπουσα τις βιομηχανίες της έτοιμες να εγκαταλείψουν την «γηραλαία  ήπειρο» γιά να εγκατασταθούν στην Αμερική , που δίνει μεγάλες επιδοτήσεις στα προϊόντα που παράγονται επιτοπίως , προσφέρει «διψήφιο αριθμό» δις. ευρώ ,για να τις κρατήσει επιτοπίως. Κι ορθώς πράττει , για να μην αποβιομηχανισθή πλήρως, ως η Ελλάδα αφ’ ης υπήχθη το 1974 στην τότε ΕΟΚ , χωρίς οιαδήποτε  προστασία απ’ τον «εθνάρχη» της που μισούσε την Ελληνική βιομηχανία αλλ΄όχι αυτούς που τον συντηρούσαν κατά την αυτοεξορία στην Εσπερία.

Στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» συστήσαμε ελαφρά τη καρδία  και με βαρεία την χείρα της Κομμισιόν , διάφορες «αρχές» που αποκλειστικό σκοπό έχουν να αφελληνίσουν ότιδήποτε έχει απομείνει στην χώρα είτε αυτό είναι βιομηχανικό προϊόν είτε πολιτιστικό αγαθό.

Θύμα της «πολιτικής» αυτής και κάποιας «αρχής» που τρέφεται από τον ΄Ελληνα  φορολογογούμενον έπεσε και η Κορίνθιος βιομηχανία ηλεκτρικών μετρητών που εξάγει επιτυχώς το 90% της παραγωγής αλλά δεν μπορεί να το διαθέσει για τις ανάγκες του Ελληνικού κοινού.

-Τέλειος ανθελληνικός παραλογισμός!