Η SVB Financial Group ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης αίτηση υπαγωγής στις προστατευτικές διατάξεις του Κεφαλαίου 11. Η αίτηση προστασίας από τους πιστωτές έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάρρευση της  Silicon Valley Bank που πυροδότησε αλυσιδωτές αναταράξεις στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα

Η μητρική της Silicon Valley Bank - που έχει πλέον περάσει στον έλεγχο των ομοσπονδιακών αρχών – διευκρίνισε ότι η αίτηση δεν περιλαμβάνει τις SVB Capital και SVB Securities οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν καθώς η SVB Financial εξετάζει τις στρατηγικές της επιλογές.

Τα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις που αναφέρει στην αίτηση της η SVB Financial Group  ανέρχονται σε 10 δισ. δολ. περίπου. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει ρευστότητα ύψους περίπου 2,2 δισ. δολ. 

«Η διαδικασία στο Κεφάλαιο 11 θα επιτρέψει στην SVB Financial Group να διατηρήσει την αξία της καθώς θα αξιολογεί τις εναλλακτικές που διαθέτει για τις δραστηριότητες και τα περιουσιακά της στοιχεία, ιδίως τις SVB Capital και SVB Securities», αναφέρει ο William Kosturos, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής για την αναδιάρθρωση της εταιρείας. 

Οι μετοχές της εταιρείας βρίσκονται σε αναστολή από την προηγούμενη εβδομάδα.