Η μονάδα FSRU στο Krk της Κροατίας, η οποία λειτουργεί υπό την κρατική LNG Croatia, έλαβε άλλο ένα φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία από τη ναυτιλία

Το GasLog Sydney, χωρητικότητας 155.000 cbm, κατασκευής 2013, έφτασε στο χωρητικότητας 140.000 cbm κροατικό FSRU στις 9 Μαρτίου και αναχώρησε από τη μονάδα δύο ημέρες αργότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της LNG Croatia.

Σύμφωνα με την LNG Croatia, αυτή ήταν η 57η παραλαβή φορτίου LNG στον τερματικό σταθμό FSRU του Krk από την έναρξη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2021.

Τα δεδομένα AIS σχετικά με το GasLog Sydney, που παρέχονται από την VesselsValue, δείχνουν ότι το πλοίο μεταφοράς LNG, που ανήκει στην GasLog Partners και ναυλώθηκε από τη Naturgy, παρέδωσε το φορτίο στο συγκεκριμένο FSRU από τη μονάδα LNG της Cheniere Sabine Pass στη Λουιζιάνα.

Το κροατικό FSRU λαμβάνει κυρίως όγκους LNG από τις ΗΠΑ.

Παρέλαβε, επίσης, φορτία από την Αίγυπτο, τη Νιγηρία, το Τρινιδάδ και Τομπάγκο, τη Μοζαμβίκη και επαναφορτώσεις από τη Δουνκέρκη, το Zeebrugge και τη Βαρκελώνη.Τη συγκεκριμένη μονάδα FSRU χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, η εμπορική εταιρεία MET Group με έδρα την Ελβετία και η MFGK της Ουγγαρίας.

Η ευρωπαϊκή ζήτηση LNG αυξήθηκε από τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προσπαθούν να απεξαρτηθούν ενεργειακά από τη Μόσχα, να ενισχύσουν την ενεργειακή τους ασφάλεια και να αντικαταστήσουν τις προμήθειες φυσικού αερίου από αγωγούς.

Λόγω της υψηλής ζήτησης, η Κροατία αποφάσισε επίσης να αυξήσει περαιτέρω τη χωρητικότητα του εν λόγω τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG που βασίζεται στο FSRU σε 6,1 bcm.

Τον περασμένο μήνα, ο αμερικανικός γίγαντας εξαγωγής LNG Cheniere ανέφερε ότι εξήγαγε τον αριθμό-ρεκόρ των 638 φορτίων LNG από τις μονάδες Sabine Pass και Corpus Christi το 2022, έναντι 566 το 2021.Η Cheniere ανακοίνωσε ότι ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής LNG στην Ευρώπη πέρυσι καθώς και ότι περίπου το 70 τοις εκατό των όγκων που παρήγαγε στα εργοστάσια υγροποίησης που διαθέτει, εστάλη στην Ευρώπη.