Η Tesla Inc. μείωσε τις τιμές των Model S και X για τρίτη φορά φέτος, αναφέρει το Bloomberg. Σύμφωνα με αυτό, η ναυαρχίδα Model S sedan ξεκινά στις ΗΠΑ, τώρα από 84.990 δολάρια, μια μείωση 5.000 δολαρίων από την τιμή του περασμένου μήνα. Αντίστοιχα, το Model X ξεκινά τώρα από 94.990 δολάρια, επίσης μια μείωση 5.000 δολαρίων.

Η μείωση των τιμών έρχεται καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk έχει ''ορκιστεί'' να κυνηγήσει τον όγκο (των πωλήσεων) έναντι των περιθωρίων κέρδους. Η Tesla έχει πει ότι οι μικρές αλλαγές στις τιμές έχουν μεγάλη επίδραση στη ζήτηση. Η εταιρεία παρέδωσε 422.875 οχήματα παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο, αλλά μόλις 10.695 από αυτά ήταν τα S και X.

Τον περασμένο μήνα, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά το ήμισυ το κόστος συναρμολόγησης στις μελλοντικές γενιές αυτοκινήτων, τα οποία θα κατασκευάζονται στα εργοστάσιά της στο Μεξικό και αλλού. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει μπαταρίες LFP και στα μεσαίου μεγέθους οχήματά της, Model 3 και Model Y, ωστόσο, δεν αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα.

Ανακοίνωσε μάλιστα τα σχέδιά της να επεκτείνει τη χρήση φθηνότερων μπαταριών με βάση το σίδηρο σε μια έκδοση των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών Semi και σε ένα προσιτό ηλεκτρικό όχημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk έχει υπερασπιστεί την επιλογή σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που κυριαρχείται από Κινέζους προμηθευτές, λέγοντας τον Μάρτιο ότι "η συντριπτική πλειοψηφία της βαριάς εργασίας για την ηλεκτροκίνηση θα είναι κυψέλες με βάση τον σίδηρο".

Αλλά το να κατασκευάζουν οι Κινέζοι προμηθευτές εργοστάσια μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί πρόκληση λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.