Το φιλόδοξο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων ενόχλησε τον καθ. Ιωακειμίδη που ζήτησε να αναβληθεί για μετά τις εκλογές. Τον Ελληνικόν λαό ποσώς «ενοχλεί» ότι  άνω του 3% του ΑΕΠ που δαπανά ετησίως για νέα όπλα καθ’ όσον η εθνική ασφάλεια είναι ύψιστο οικονομικό αγαθό. Θα προτιμούσε, όμως, το ποσοστό αυτό να εδαπανάτο για δημογραφικούς σκοπούς

Η Γαλλία, Σουηδία, Δανία διαθέτουν ακριβώς το 3% του ΑΕΠ, για την ενίσχυση της γεννητικότητος του λαού των και επιτυγχάνουν την αναπλήρωση του πληθυσμού των.

Ευρίσκονται, όμως, οι χώρες αυτές μακράν της Τουρκίας, η οποία δεν κρύβει ότι στοχεύει να κάνει «γιουρούσι» (κατά τον νεοπορθητή της Αγια-Σοφιάς, Ταγήπ Ερντογάν) στα Ελληνικά νησιά και στη δυτική Θράκη. Ούτε είπε ο Ερντογάν «ένα ευχαριστώ» για την Ελληνική αρωγή στους εγκλωβισμένους από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που διέσωσαν Έλληνες σεισμοσώστες. Οι απειλές του Ερντογάν απλώς ανεστάλησαν προσωρινώς και μόνον ο καθηγητής Ιωακειμίδης δεν το βλέπει…

Μεγαλυτέρα απειλή είν’ η υπογεννητικότητα του Ελληνικού λαού που έχει πέσει στο 1,3 τέκνου ανά Ελληνίδα, γαμηλίου ηλικίας. Η μείωση του πληθυσμού της Ελλάδος κατά 3,1% το παρελθόν έτος είναι μεγαλυτέρα της «κυβέρνησης  των ηττημένων» του κ. Τσακαλώτου.

Σφάλλονται, εν τούτοις, διάφοροι δοκησίσοφοι που τάσσονται υπέρ της αναπληρώσεως του κενού, υπολογιζομένου εις 30.000 γεννήσεις ετησίως, με την εισαγωγή μεταναστών απ’ την Αφρική και Ασία. Ζητούν 200.000 οικοδόμους και 80.000 εργαζομένους στον Τουρισμό αλλά προσφέρουν αμοιβές όσο για 3 ώρες ανειδίκευτης εργασίας στη Γερμανία. Αυτό λέγεται «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπον».

Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, απ’ την χώρα μας απεχώρησαν την τελευταία δεκαετία 500.000 εργαζόμενοι δια την Εσπερίαν, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσεως αλλά μόνον ένας στους τρεις προτίθεται να επιστρέψει, όταν η κρίσις παρέλθη στην …«όαση του ευρώ».

Όπως έχει δείξει ο δημογράφος Αναστάσιος Λορέντζος στο βιβλίου του «Η Δευτέρα Άλωση» (εκδόσεις ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ 2016), η δημογραφική κρίσις θα φέρει «το τέλος της Ελλάδος, όπως την γνωρίσαμε μέχρι  σήμερα». Τούτο, άλλωστε, παρατηρείται ήδη στην οδόν Αχαρνών και στην περιοχή Βικτωρίας - Αγίου Παντελεήμονος των Αθηνών. Μία επίσκεψη αρκεί. Η πρώην ωραία περιοχή της πρωτευούσης θυμίζει σήμερα τη Βυρητό ή μάλλον την Παλαιστινιακή Ραμάλα με την παρουσία επήλυδων.

Η  εφαρμοζομένη πρακτική καταλήψεως της Ελλάδος, από τους εισερχομένους αθρόως μουσουλμάνους μετανάστες , είναι η σύναψις σχέσεως με Ελληνίδα, η οποία μόλις μείνει έγκυος, επιτρέπει την παραμονή  πατρός και τέκνου στην χώρα , άνευ άλλης τινός διατυπώσεως πλήν του πιστοποιητικού γεννήσεως - κι έπεται συνέχεια…

«Κανείς, όμως, δεν μπορεί να ανακτήσει τον πολιτισμό του με τα παιδιά κάποιου άλλου», ως είπεν  ο Αμερικανός γερουσιαστής Στηβ Κίνγκ. Σύμφωνα με το «Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας», ο Ελληνικός πληθυσμός της χώρας θα έχει περιορισθή το 2068 στο ήμισυ του σημερινού, κι από εκεί και πέρα είναι μαθηματικώς βεβαία η κατάρρευση του.

Αλλ’ έως τότε, η παρούσα πολιτική «ηγεσία», νικητών και «ηττημένων» στις προσεχείς εκλογές, είναι υπεύθυνη δια την απουσία μέτρων ανασχέσεως της δημογραφικής συρρικνώσεως του Ελληνικού πληθυσμού. Οι πρωταγωνιστές της πολιτικοί θα έχουν εκλείψει όταν θα διαπιστωθεί η ληξιαρχική πράξις θανάτου του Ελληνισμού και δεν θα μπορούν ν’ αναζητηθούν ευθύνες για την αβελτηρία τους (*). Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν νοιάζεται και δεν λαμβάνει μέτρα όπως λ. χ. για τους εξοπλισμούς.

Τώρα είναι η στιγμή της δημογραφικής δράσεως. Πολλοί σημερινοί πολιτικοί νομίζουν ότι με παροχολογίες και με δημογραφικά «μερεμέτια» ενισχύσεως του πρώτου παιδιού, αντιμετωπίζεται το δημογραφικό πρόβλημα.

Κάνουν λάθος. Οι εφ’ άπαξ παροχές δεν αρκούν. Ακόμη κι αν εφορολογείτο η απερχομένη γενεά και μετεφέρετο το εισόδημα στη νέα, τ’ αποτέλεσμα θα ήταν μηδενικό γιατί το ΑΕΠ της χώρας δεν θα επαρκούσε να διαθρέψει τον νέο πληθυσμόν .

Κλειδί στην δημογραφική ανάπτυξη είναι ο δείκτης εξαρτήσεως (ΔΕ). Δηλαδή το τμήμα του πληθυσμού που συντηρείται από τους παραγωγούς του εθνικού προϊόντος. Με παρόντα ΔΕ στο «δύο προς  ένα» στην Ελλάδα, ήγουν σε κάθε εργαζόμενο ν’ αντιστοιχούν δύο εξηρτημένα άτομα κάτω των 16 ετών και άνω των 65 (που δεν παράγουν αλλά μόνον καταναλίσκουν), η επιδοματική λύσις του δημογραφικού προβλήματος είναι παροδική. Όσες παροχές κι αν δοθούν στις Ελληνικές οικογένειες, το δημογραφικό ζήτημα θα επανεμφανισθή οξύτερα μετ’ ου πολύ .Ήδη πέρυσι εμειώθη ο πληθυσμός δραστικά.

Μόνο εάν αυξηθή ο παραγωγικός πληθυσμός της χώρας κι ο ΔΕ ανέλθη στο 1:1, θ’ αρχίσει η δημογραφική αναγέννηση. Η διατήρηση του Ελληνισμού που απειλείται από μουσουλμάνους και από κόμματα εξουσίας.

Το μυστικό όπλο του Ερντογάν δεν είναι το αεροπλανοφόρο «Αναντολού» αλλά ο ΔΕ που στη Τουρκία είναι λίγο πιο πάνω από το τη μονάδα κι η αύξηση του εθνικού προϊόντος ζωηρά (ολιγότερη εφέτος λόγω σεισμού).

Παρά τις συστάσεις ενός πρώην ευρωδικαστού και τις ευχές του καθ. Ιωακειμίδη (να «τα βρούμε» με τους Τούρκους, μετά τις εκλογές), η δημογραφική απειλή παραμένει, όσα σεισμικά επεισόδια κι αν συμβούν στην γείτονα χώρα, όσες αυξήσεις κατωτάτου μισθού κι αν δώσει ο κ. Μητσοτάκης.

 (*) Βλ. σχ. ΕΥΡΩΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, υπό του γράφοντος, Εκδ. ΛΙΒΑΝΗ 2017.