Η Αμερικανική Ένωση Καθαρής Ενέργειας (ACP) δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την υπεράκτια αιολική αγορά των ΗΠΑ, η οποία αποκαλύπτει μια σειρά έργων σε 32 μισθώσεις που υπερβαίνουν τα 51 GW. Η έκθεση για την αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι πολιτείες στην προώθηση της προμήθειας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Οι πολιτείες της ανατολικής ακτής, όπως η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, έχουν θέσει στόχους προμήθειας συνολικής ισχύος άνω των 51.000MW. Συνολικά, 10 πολιτείες έχουν συνδυασμένους στόχους υπεράκτιας αιολικής ενέργειας άνω των 81.000MW.

Παρόλο που οι ΗΠΑ υστερούν σε σχέση με την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την εγκατεστημένη υπεράκτια αιολική ισχύ, ο αυξανόμενος αριθμός έργων υπό ανάπτυξη σηματοδοτεί σημαντική πρόοδο σε έναν τομέα που είναι έτοιμος να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία ενός ενεργειακού συστήματος που θα τροφοδοτείται από καθαρή ενέργεια, ανακοίνωσε η ACP.

Η νέα έκθεση υπογραμμίζει και τον οικονομικό αντίκτυπο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία, με περισσότερα από 30 νέα πλοία να βρίσκονται επί του παρόντος σε παραγγελία ή υπό κατασκευή για την υποστήριξη της βιομηχανίας.

Η εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού για την υπεράκτια αιολική ενέργεια αναμένεται επίσης να αναπτυχθεί σημαντικά, με 14 εγκαταστάσεις που έχουν ανακοινωθεί ή βρίσκονται υπό κατασκευή.

Οι ανακοινώσεις επενδύσεων για σημαντικά εξαρτήματα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας υπερβαίνουν τα 1,7 δισ. δολάρια και με τρεις κρατικές προκηρύξεις να εκκρεμούν, αναμένονται περισσότερες επενδύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, ενισχύοντας την επέκταση του τομέα.