Βραζιλιάνος Παραγωγός Ηλιακών Συλλεκτών Σχεδιάζει Πράσινου Εργοστάσιο Υδρογόνου στην Parana

Βραζιλιάνος Παραγωγός Ηλιακών Συλλεκτών Σχεδιάζει Πράσινου Εργοστάσιο Υδρογόνου στην Parana
energia.gr
Δευ, 8 Μαΐου 2023 - 13:28

Η βραζιλιάνικη εταιρεία κατασκευής ηλιακών συλλεκτών Sengi Solar υπέγραψε συμφωνία με την πολιτεία Parana της Βραζιλίας για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην πολιτεία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η τοπική κυβέρνηση. Για την κατασκευή του εργοστασίου θα απαιτηθεί επένδυση ύψους 50 εκατ. BRL (10 εκατ. δολ).

 

Εκτός από ανανεώσιμο υδρογόνο, η εγκατάσταση θα παράγει επίσης οξυγόνο.

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια του 1ου Φόρουμ Ανανεώσιμου Υδρογόνου της Parana. Στην εκδήλωση, ο κυβερνήτης Ratinho Junior έκανε διάφορες ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον της παραγωγής πράσινου υδρογόνου στη νότια πολιτεία, όπως πιστωτικές γραμμές συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων BRL για την προώθηση των επενδύσεων στον τομέα και φορολογική απαλλαγή για την αλυσίδα παραγωγής υδρογόνου.

Ο Ratinho Junior εγκαινίασε επίσης το τοπικό πρόγραμμα πράσινης ενέργειας και υπέγραψε το ψήφισμα Descomplica H2R, το οποίο θεσπίζει κριτήρια για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του πράσινου υδρογόνου και επικύρωσε το νομοσχέδιο που δημιουργεί μια κρατική πολιτική για το ανανεώσιμο υδρογόνο.