Ένας αιολικός σταθμός ισχύος 800 μεγαβάτ συνδέθηκε στο δίκτυο τη Δευτέρα στην πόλη Qujing, στην επαρχία Yunnan της νοτιοδυτικής Κίνας, καθιστώντας τον το μεγαλύτερο εγκατεστημένο αιολικό πάρκο της Κίνας στο οροπέδιο. Το αιολικό πάρκο, με 135 ανεμογεννήτριες που κατασκευάστηκε στο οροπέδιο Yunnan-Guizhou, είναι "έξυπνο" με δυνατότητα

διάγνωσης και περιπολίας(!) σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, τον κινεζικό ενεργειακό κολοσσό State Power Investment Corporation Limited (SPIC).

Σε μια κεντρική αίθουσα ελέγχου, το προσωπικό μπορεί να βλέπει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του εξοπλισμού 24 ώρες το 24ωρο με έξυπνες συσκευές αισθητήρων που συλλέγουν δεδομένα με ολόπλευρο τρόπο, υλοποιώντας έτσι την εξ αποστάσεως παρακολούθηση, τον έλεγχο και την έγκαιρη προειδοποίηση.

Το έργο αναμένεται να παράγει 2,06 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο, γεγονός που ισοδυναμεί με εξοικονόμηση 641.000 τόνων τυποποιημένου άνθρακα, μείωση 1,73 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα και πάνω από 1.100 τόνων διοξειδίου του θείου ετησίως, σύμφωνα με τον Wang Song, ανώτερο υπάλληλο του υποκαταστήματος της SPIC στο Γιουνάν για την ανάπτυξη νέων μορφών ενέργειας.

Ο Wang πρόσθεσε ότι δημιουργήθηκαν πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.