Η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Electric Power Development αύξησε την Τετάρτη τον στόχο της για μείωση των εκπομπών της για το 2030 κατά 1,3 εκατομμύρια τόνους από τα επίπεδα του 2013, καθώς προσπαθεί να εντείνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την κατάθεση ψηφίσματος μετόχων της J-Power από δύο μεγάλους 

Ευρωπαίους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, οι οποίοι καλούν τη μεγαλύτερη παραγωγό ενέργειας με καύση άνθρακα στην Ιαπωνία να θέσει και να δημοσιοποιήσει αξιόπιστους βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους μείωσης των εκπομπών, ευθυγραμμισμένους με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.

Ο πρόεδρος της J-Power, Toshifumi Watanabe, δήλωσε ότι η αναθεώρηση δεν αποτελεί απάντηση στο ψήφισμα.

"Εξετάζουμε την εμβάθυνση των στόχων εκπομπών ανεξάρτητα από την πρόταση των μετόχων", δήλωσε.

Η J-Power στοχεύει τώρα να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 46% έως το 2030 από τα επίπεδα του 2013 των 48,77 εκατομμυρίων τόνων, έναντι προηγούμενου στόχου 44%. Ο τελευταίος στόχος είναι σύμφωνος με τον εθνικό στόχο της Ιαπωνίας.

"Αποφασίσαμε τον αριθμό με κάποιο βαθμό ετοιμότητας", δήλωσε ο Watanabe, σημειώνοντας ότι η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τη χρήση αμμωνίας και βιομάζας στους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της.