Η μεταποίηση στις ΗΠΑ καταναλώνει πολλή ενέργεια, αλλά υπάρχει ανεκμετάλλευτο δυναμικό στην ηλιακή ενέργεια για τον εν λόγω τομέα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μια μελέτη εξέτασε πώς η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε όλους τους χώρους παραγωγής θα μπορούσε να καλύψει το ένα τρίτο των αναγκών του εν λόγω τομέα σε ενέργεια. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια έρευνα από το Υπουργείο Ενέργειας και συνέκριναν τα κράτη για να κατανοήσουν πού η ηλιακή ενέργεια στις στέγες θα μπορούσε να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες της μεταποίησης σε ρεύμα.

Διαπίστωσαν ότι οι εταιρείες που επικεντρώνονται στην κλωστοϋφαντουργία, την ένδυση και τα έπιπλα θα επωφελούνταν περισσότερο από τη μετάβαση στην ηλιακή ενέργεια.

Ο Matthew Eckelman, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Northeastern, δήλωσε στο Earther ότι ο ίδιος και άλλοι ερευνητές χρησιμοποίησαν την έρευνα του DOE για να βρουν περιφερειακές εκτιμήσεις "για το πόσο ηλεκτρισμό χρησιμοποιεί κάθε είδος μεταποίησης ανά μονάδα επιφάνειας". Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πολιτείες στα νοτιοδυτικά, συμπεριλαμβανομένων της Αριζόνα, της Καλιφόρνια, της Νεβάδα και του Νέου Μεξικού, δέχονται αρκετό ηλιακό φως για να καλύψουν μεγάλο μέρος των ενεργειακών αναγκών. Κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών μηνών, ορισμένες εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια έως και για το 40% των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο Eckelman δήλωσε ότι η ηλιακή ενέργεια είναι μια βιώσιμη επιλογή επειδή τόσες πολλές εγκαταστάσεις παραγωγής έχουν επίπεδες στέγες και εκτεταμένες εγκαταστάσεις που διαθέτουν άφθονο χώρο για πάνελ. Το κόστος εγκατάστασης πάνελ έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που έχει μειώσει ορισμένα από τα εμπόδια για τη χρήση του ως πηγή ενέργειας. Όμως, παρά τις δυνατότητες από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, "λιγότερο από το 0,1% της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται από [τον] τομέα της μεταποίησης παράγεται επί τόπου από ανανεώσιμες πηγές σήμερα", σύμφωνα με τη μελέτη.