Τεχνολογία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιήσει η Shell για την έρευνα και παραγωγή πετρελαίου σε μεγάλα θαλάσσια βάθη. Η βρετανική πετρελαϊκή θα προμηθευτεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία από την εταιρεία ανάλυσης μεγάλων δεδομένων SparkCognition, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη, οι δύο εταιρείες

Όπως αναφέρει το Reuters, οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης της SparkCognition θα επεξεργάζονται και θα αναλύουν μεγάλες ποσότητες σεισμικών δεδομένων στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων αποθεμάτων πετρελαίου εκ μέρους της Shell, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ.

«Είμαστε δεσμευμένοι στην εύρεση νέων και καινοτόμων τρόπων για να επανεφεύρουμε τους τρόπους εργασίας μας στον τομέα της εξερεύνησης», δήλωσε ο Gabriel Guerra, αντιπρόεδρος καινοτομίας και απόδοσης της Shell.

Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η λειτουργική αποτελεσματικότητα και ταχύτητα και να αυξηθεί η παραγωγή και η επιτυχία στις έρευνες πετρελαίου. Η νέα διαδικασία μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια των ερευνών σε λιγότερο από εννέα ημέρες από εννέα μήνες, που ισχύει σήμερα, ανέφεραν οι εταιρείες. «Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη για σεισμική απεικόνιση μπορεί να διαταράξει θετικά τη διαδικασία των ερευνών, ενώ έχει ευρείες και εκτεταμένες επιπτώσεις», δήλωσε ο Bruce Porter, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος για το SparkCognition με έδρα το Ώστιν του Τέξας.

Η τεχνολογία θα παράγει εικόνες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας χρησιμοποιώντας λιγότερες σαρώσεις σεισμικών δεδομένων από το συνηθισμένο, βοηθώντας στη διατήρηση των βαθέων υδάτων, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η τεχνολογία των σεισμικών στέλνει ηχητικά κύματα για την εξερεύνηση περιοχών κάτω από την επιφάνεια των υδάτων.Η διενέργεια λιγότερων σεισμικών ερευνών επιταχύνει τη ροή εργασιών εξερεύνησης και θα εξοικονομήσει κόστος όσον αφορά υπολογιστές υψηλής απόδοσης, πρόσθεσαν οι δύο εταιρείες στην ανακοίνωσή τους.