Η Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) παρουσίασε σχέδια για την κατασκευή ενός τεράστιου πράσινου συγκροτήματος παραγωγής υδρογόνου στη χερσόνησο Eyre της Νότιας Αυστραλίας, το οποίο θα υποστηρίζεται από περίπου 14 GW ηλιακής και αιολικής παραγωγής. Το δανέζικο ταμείο υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προτίθεται να διοχετεύσει περίπου 30 δισ. δολάρια Αυστραλίας (20 δισ. δολάρια/ 18,5 δισ. ευρώ) στο τεράστιο έργο με την ονομασία Evergreen,

όπως αναφέρουν ευρέως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον αντιπρόεδρο της CIP Australia Matthew Stuchbery.

Σύμφωνα με το σχέδιο, 10 GW χερσαίων αιολικών πάρκων με περίπου 1.600 ανεμογεννήτριες και 4 GW ηλιακών φωτοβολταϊκών (Φ/Β) πάρκων θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία 7 GW ηλεκτρολυτών. Η προτεινόμενη δυναμικότητα σχεδιάζεται να εγκατασταθεί σε μια περιοχή μεταξύ του κόλπου Spencer και του Great Australian Bight, και με τις οροσειρές Gawler Ranges στα βόρεια.

Η περιοχή κοντά στην πόλη Whyalla θα αποτελέσει περιοχή εστίασης για το στοιχείο υδρογόνου του έργου, στο οποίο η CIP θα ανταγωνιστεί για χώρο με άλλους μεγάλους παίκτες όπως η Fortescue και η TotalEnergies. Η δανική εταιρεία φέρεται να επιδιώκει να υπογράψει συμφωνίες πώλησης για την παραγωγή υδρογόνου. Αναμένει να λάβει την τελική επενδυτική απόφαση το 2028.