Η κατασκευή του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα ηλιακού πάρκου στην Ιταλία έλαβε έγκριση από τις αρχές της Σικελίας, καθώς η European Energy σφράγισε την άδεια κατασκευής για το έργο των 250MW. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το εργοστάσιο στο δήμο Vizzini, κοντά στην Κατάνια, θα παράγει ανανεώσιμη ενέργεια που θα ισοδυναμεί με την κατανάλωση 130.000 νοικοκυριών και θα εξοικονομεί περίπου 165.000 τόνους CO2 ετησίως.

 

"Η Ιταλία αποτελεί χώρα και αγορά-κλειδί για την European Energy, και η αδειοδότηση αυτού του έργου αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της European Energy, Knud Erik Andersen.

"Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί να αναπτύξουμε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεγάλης κλίμακας στην Ιταλία και ανυπομονούμε να παραδώσουμε άλλο ένα σημαντικό ηλιακό πάρκο προς όφελος της ιταλικής κοινότητας", πρόσθεσε.

Η European Energy έχει ήδη κατασκευάσει αρκετά ηλιακά πάρκα στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου του έργου 130MW Troia στην Απουλία - το οποίο ήταν η μεγαλύτερη τέτοια τοποθεσία στη χώρα όταν συνδέθηκε στο δίκτυο.

Το έργο στη Σικελία δίνει μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα της γης που χρησιμοποιείται. Εκτός από την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, η εγκατάσταση περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναδάσωσης και βιοποικιλότητας που καλύπτει 200 εκτάρια. Η πρωτοβουλία αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τη φιλικότητα της περιοχής προς το περιβάλλον και θα συμβάλει στην υποστήριξη της δράσης για τη βιοποικιλότητα.