Ο ισπανογερμανικός γίγαντας της αιολικής ενέργειας Siemens Gamesa αναφέρει ότι η κατά παραγγελία χερσαία ανεμογεννήτρια των ΗΠΑ "έχει το κατάλληλο προφίλ σχεδιασμού για τη μεγιστοποίηση των εσόδων με την αξιοποίηση των συνθηκών ανέμου που είναι πιο συνηθισμένες στις ΗΠΑ και διαθέτει διάρκεια ζωής σχεδιασμού μεγαλύτερη από το βιομηχανικό πρότυπο". Η διάρκεια ζωής της SG 44.164 είναι 25 χρόνια, ενώ η τυπική διάρκεια ζωής μιας ανεμογεννήτριας είναι 20 χρόνια.

Η ανεμογεννήτρια έχει ονομαστική ισχύ 4,4 μεγαβάτ (MW) και η ευέλικτη ισχύς της εξαρτάται από την τοποθεσία. Έχει διάμετρο ρότορα 164 μέτρα (538 πόδια) και επιφάνεια σάρωσης 21.124 τετραγωνικά μέτρα (227.377 τετραγωνικά πόδια). Κάθε πτερύγιο έχει μήκος 81 μέτρα (266 πόδια).

Η εταιρεία κατασκευάζει τα πτερύγια στο εργοστάσιό της στην Αϊόβα και συναρμολογεί τις ατράκτους - αυτό είναι το κάλυμμα του περιβλήματος που περιέχει όλα τα εξαρτήματα της γεννήτριας, συμπεριλαμβανομένης της γεννήτριας, του κιβωτίου ταχυτήτων, του συστήματος κίνησης και του συγκροτήματος φρένων - στο Κάνσας, έτσι ώστε η SG.44164 να πληροί τις προϋποθέσεις για τα κίνητρα του νόμου περί μείωσης του πληθωρισμού της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η Siemens Gamesa λέει ότι η SG 44.164 ανταποκρίνεται στις μοναδικές απαιτήσεις των ΗΠΑ όσον αφορά την τοποθεσία και την υλικοτεχνική υποδομή. Τα μονοκόμματα πτερύγια, οι ατρακτίδια και τα συστήματα κίνησης μπορούν να μεταφερθούν σιδηροδρομικώς.