Τρεις συνεδριάσεις απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί ο Μάιος και ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. θα εκκινήσει σήμερα από τις 1.220,89 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό 106 μηνών

Ταυτόχρονα σε υψηλό έτους βρίσκεται και η κεφαλαιοποίηση, η οποία έχει αναρριχηθεί στα 82,918 δισ. ευρώ. Η Αθήνα οδηγεί τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές με συνολικά κέρδη 31,31% από την αρχή του 2023, τα οποία παράλληλα αντιστοιχούν σε αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 17,057 δισ. ευρώ.

Αυτό που τιμολόγησε η αγορά την πρώτη μετεκλογική εβδομάδα που πέρασε, είναι η χώρα να βρεθεί πιο κοντά στο επενδυτικό αξιόχρεο, δικαιολογώντας μια μαζικότερη θετική αναθεώρηση των αποτιμήσεων, όχι μόνο στο χρηματιστήριο, αλλά σε όλο το ελληνικό σύμπαν χρεογράφων και αξιών. Αν και η αγορά χρωστάει μια διόρθωση μετά το ισχυρό ράλι, καθώς έχει συμπληρώσει τέσσερις εβδομάδες ανόδου, φαίνεται ότι υπάρχουν χαρτοφυλάκια τα οποία κινούνται σε δεύτερο χρόνο, αναμένοντας τοπικές αδυναμίες, περιορίζοντας το καθοδικό περιθώριο.

Γεμάτη η ατζέντα των προγραμματισμένων ανακοινώσεων και εταιρικών πράξεων, θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον σε επίπεδο ειδησεογραφίας. Σήμερα το απόγευμα ανακοινώνουν μεγέθη τα Ελληνικά Χρηματιστήρια. Αύριο ακολουθούν Motor Oil, Intralot (πριν από την έναρξη της συνεδρίασης), Πλαστικά Θράκης και Epsilon Net. Την Τετάρτη, εκτός από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξαμήνου, η επενδυτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις οικονομικές επιδόσεις της Lamda Development, μετά το τέλος της συνεδρίασης. Την ίδια μέρα θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του MSCI, με κυριότερες αλλαγές την εισαγωγή των Autohellas και Ελλάκτωρ στον δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης με εκτιμώμενες εισροές 96 χιλιάδων και 428 χιλιάδων μετοχών αντίστοιχα.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")