H Oracle Energy θα συνεργαστεί με την PetroChina International Middle East (PCME) ώστε να αναπτύξει εμπορικές δυνατότητες για το προγραμματισμένο έργο Green Hydrogen Project στη Sindh του Πακιστάν. Σύμφωνα με μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών, η Oracle Energy, θυγατρική της Oracle Power, θα προμηθεύει και θα παραδίδει πράσινο υδρογόνο στην PCME.

 

Επιπλέον, η PCME θα κανονίσει τη δυνητική εκχώρηση για την παραγωγή αερίου και τις πιστώσεις άνθρακα από την περιοχή, αφού διαπιστώσει τη βιωσιμότητα μέσω της ανάλυσης των εκθέσεων σκοπιμότητας του έργου και με την επιφύλαξη της τιμής, της ποιότητας και της έγκρισης του διοικητικού της συμβουλίου.

Η PCME θα έχει το δικαίωμα πρώτης άρνησης για τη σύναψη αμοιβαία συμφωνημένης μακροπρόθεσμης σύμβασης ή σύμβασης spot cargo(s) για την αγορά του συνόλου ή μέρους του πράσινου υδρογόνου και των πιστωτικών μορίων διοξειδίου του άνθρακα από τη μονάδα.

Η Oracle Energy, πριν από το οικονομικό κλείσιμο, θα ζητήσει από την PCME να ανταποκριθεί στην καλύτερη προσφορά για τη μακροπρόθεσμη αγορά του συνόλου ή μέρους του πράσινου υδρογόνου, με ή χωρίς τις μονάδες άνθρακα.

Το Μνημόνιο Συνεννόησης ισχύει από τις 2 Ιουνίου 2023 και έχει πενταετή ισχύ από την ημερομηνία που θα παραχθεί για πρώτη φορά πράσινο υδρογόνο από το έργο, με δυνατότητα αμοιβαίας παράτασης της συμφωνίας.