Οι θάλασσές μας είναι ένα μέρος που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε. Ανυπομονούμε να κολυμπήσουμε σε αυτές κάθε καλοκαίρι και να χαλαρώσουμε κοιτάζοντας το απέραντο μπλε. Όμως οι θάλασσές μας είναι πολλά περισσότερα από αυτό: είναι η γαλάζια καρδιά του πλανήτη, φιλοξενούν απίστευτη ποικιλία ζωής, μας δίνουν οξυγόνο και τροφή και ρυθμίζουν το κλίμα, αναφέρει η Greenpeace.

Αξίζει να θυμόμαστε και να προστατεύουμε τις θάλασσές μας κάθε μέρα. Γι’ αυτό φέτος, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών, συζητάμε για το παρόν και το μέλλον τους με ανθρώπους που νοιάζονται για αυτές.

Σήμερα Πέμπτη, 8 Ιουνίου, στις 18:00, ο Γενικός Διευθυντής του γραφείου μας, Νίκος Χαραλαμπίδης, θα συντονίσει μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι θάλασσές μας και τις πολιτικές που υπάρχουν (ή θα έπρεπε να υπάρχουν) για την προστασία τους, με την Άντζελα Λάζου Dean, Υπεύθυνη θαλάσσιων προγραμμάτων του Blue Marine Foundation, τον Αντώνη Νικολουδάκη, ξενοδόχο και εκδότη, και τον Αριστείδη Παπαδάκη, μέλος της Πανελλαδικής Συνέλευσης για την Προστασία της Ελληνικής Τάφρου. Παρακολούθησε τη συζήτηση ζωντανά στη σελίδα μας στο Facebook και άκου για τις στιγμές-ορόσημα για το μέλλον των θαλασσών μας, όπως η πρόσφατη Παγκόσμια Συνθήκη των Ωκεανών. Σε περιμένουμε!

Δείτε εδώ