Η τελευταία έκθεση δεδομένων EnergyPulse της RenewableUK δείχνει ότι η ισχύς των υπεράκτιων αιολικών έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει φτάσει τα 97.944MW, από 91.287MW πριν από ένα χρόνο. Εν τω μεταξύ, το παγκόσμιο σύνολο ξεπέρασε τα 1,23TW, σημειώνοντας αύξηση κατά σχεδόν 400GW το τελευταίο έτος. Η μέτρηση της ισχύος περιλαμβάνει έργα σε κάθε στάδιο ανάπτυξης, όπως λειτουργικά, υπό κατασκευή, εγκεκριμένα ή προγραμματισμένα.

Η συνολική ισχύς του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η δεύτερη παγκοσμίως με 98GW, δεύτερη μετά την Κίνα με 157GW, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ στην τρίτη θέση με 82GW, η Σουηδία είναι τέταρτη με 75MW και η Βραζιλία πέμπτη με 63GW.

Μέχρι το τέλος του 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πρώτο παγκοσμίως σε λειτουργική υπεράκτια αιολική δυναμικότητα, με 10,4GW σε σύγκριση με τα 7,7GW της Κίνας. Το 2021 η Κίνα όχι μόνο ξεπέρασε το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έφτασε να υπερδιπλασιάζει τη δυναμικότητά της, με 16,9GW να τίθενται σε λειτουργία σε ένα μόνο έτος. Μετά την εγκατάσταση 5GW από το τέλος του 2021, η Κίνα αντιπροσωπεύει σήμερα το 48% της παγκόσμιας λειτουργικής δυναμικότητας.

''Αυτά τα τελευταία στοιχεία του EnergyPulse δείχνουν ότι τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η παγκόσμια υπεράκτια αιολική ενέργεια συνεχίζουν να αναπτύσσονται με ρυθμούς, με νέα έργα να προωθούνται σε μαζική κλίμακα'', δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RenewableUK, Dan McGrail.