Πράσινο Βραβείο στον 34ο Λόχο Αντιαρματικών της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού

Πράσινο Βραβείο στον 34ο Λόχο Αντιαρματικών της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού
energia.gr
Τρι, 20 Ιουνίου 2023 - 12:03

Ο 34ος Λόχος Αντιαρματικών της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού βραβεύτηκε χθες, Δευτέρα 19 Ιουνίου, από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ως «Φίλος του Περιβάλλοντος» των Ενόπλων Δυνάμεων για τις περιβαλλοντικές δράσεις που ανέλαβε και υλοποίησε εντός του 2022.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας», ενώ το βραβείο παρέλαβε ο διοικητής του Λόχου, ταγματάρχης (ΠΖ) Ιωσήφ Πεταχίδης.

Στη βράβευση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο διοικητής Γ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ και ο υπαρχηγός ΓΕΑ, υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ο 34ος Λόχος Αντιαρματικών, παράλληλα με την επιτυχή εκτέλεση της κύριας αποστολής του, πρώτευσε όπως προέκυψε από την τελική βαθμολογία που έλαβε στα επιμέρους περιβαλλοντικά, ενεργειακά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογήθηκε.

Μία σειρά από δράσεις που ανέπτυξε αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω συστήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης, στην ανακύκλωση απόβλητων λιπαντελαίων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος μέσω του περιορισμού της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και της αντικατάστασης όλων των λαμπτήρων με λαμπτήρες τύπου LED.

Επιπλέον, αξιοσημείωτη ήταν και η προσπάθεια που κατέβαλε το προσωπικό του Λόχου για την προστασία του περιβάλλοντος κατά τη διεξαγωγή των ασκήσεων.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην βράβευση του «Φίλου του Περιβάλλοντος», που έχει καταστεί πλέον θεσμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποσκοπώντας στην προαγωγή του ευγενούς συναγωνισμού μεταξύ των μονάδων στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Επεσήμανε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους ενέργειας και συντήρησης υποδομών, υλικών και μέσων, επηρεάζοντας τις επιχειρησιακές δράσεις, οδηγώντας κατ' αυτόν τον τρόπο στην ανάγκη ενσωμάτωσης του παράγοντα «περιβάλλον» σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και διεξαγωγής, τόσο της εκπαίδευσης όσο και των επιχειρήσεων και αποστολών.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Οδικό Χάρτη για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, που εκδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του, μέσω του οποίου οι Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων αναπτύσσουν δράσεις και λαμβάνουν μέτρα με σκοπό τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους. Επίσης, ο κ. Φλώρος τόνισε το σημαντικό έργο που υλοποιήθηκε την τελευταία τριετία, αλλά και αυτό που έχει ήδη δρομολογηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος, συνεχάρη τον διοικητή και το προσωπικό του Λόχου για τη διάκριση που πέτυχαν και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι περιβαλλοντικές δράσεις τους θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τις μονάδες και το σύνολο του προσωπικού και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.