Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται η πώληση της Άκτωρ στην Intrakat σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελλάκτωρ, Ευθύμιος Μπουλούτας, στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στη συνέχεια ο Ελλάκτωρας θα εισπράξει 100 εκατ. ευρώ άμεσα ενώ τα υπόλοιπα 114 εκατ. (που είναι το σύνολο του συμφωνηθέντος τιμήματος της πώλησης της Άκτωρ) θα δοθούν σταδιακά εντός 19 μηνών για την αποπληρωμή του ενδοομιλικού δανεισμού.

Όσον αφορά τις προοπτικές του ομίλου ο Ελλάκτωρας θα επικεντρωθεί στις παραχωρήσεις όπου προβλέπονται ταμειακές ροές ύψους 1,3 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια. Επίσης, τόνισε ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διεκδίκηση της Αττικής Οδού.

Όσον αφορά τον τομέα ακινήτων, τόνισε ότι ο όμιλος μέσω της θυγατρικής REDS υλοποιεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 400 εκατ. ευρώ (κτήμα Καμπά, Μαρίνα Αλίμου, Γούρνες Ηρακλείου) θέτοντας τον δείκτη αποδοτικότητας αυτών των επενδύσεων άνω του 10%.

Τέλος, ο κ. Μπουλούτας τόνισε ότι συνεχίζεται η επιτυχημένη πορεία αναδιοργάνωσης του ομίλου των δύο τελευταίων ετών και πως βελτιώνεται η θέση και η ρευστότητά του, έχοντας καταρτίσει ένα επενδυτικό σχέδιο αξίας πολλών δισ. ευρώ σε ακίνητα, ΣΔΙΠ με στόχο να επιστραφούν κεφάλαια στους μετόχους.

(από capital.gr)