Εκτίμηση Κινδύνων Μετά τις Εκλογές: Επέλαση της Ultraδεξιάς Λόγω Πράσινων Εμμονών;

Εκτίμηση Κινδύνων Μετά τις Εκλογές: Επέλαση της Ultraδεξιάς Λόγω Πράσινων Εμμονών;
του Δρ. Σωτήρη Καμενόπουλου*
Τρι, 27 Ιουνίου 2023 - 08:32

Ο γράφων από το 2006 είχε προειδοποιήσει δημοσίως ότι ο κίνδυνος αύξησης των πολιτικών άκρων είναι μεγάλος. Αργότερα, τον Οκτώβριο του 2013 (πριν 10 χρόνια!), εν μέσω των Μνημονίων ο γράφων είχε προειδοποιήσει κλειστό κύκλο ανθρώπων, ότι η αύξηση της Χρυσής Αυγής, παρά τις ποινικές διώξεις θα ξανα-ανέβει. Πιο συγκεκριμένα είχε γράψει σε κλειστό κύκλο:

«Όσο αυξάνει η ύφεση της Ελληνικής οικονομίας, τόσο η ΧΑ θα συνεχίσει να αυξάνει. Παρά τις ποινικές διώξεις σε βάρος των στελεχών της. Καθώς  η γενεσιουργός αιτία (causal factor) για το «ατύχημα» (mishap) που λέγεται ΧΑ είναι η ύφεση. Αν έχετε γνώση των αιτιών της φωτιάς, τότε θα γνωρίζετε το λεγόμενο «τρίγωνο της φωτιάς»: Τα στοιχεία τα οποία χρειάζονται ταυτόχρονα για να υπάρξει φωτιά είναι: το οξυγόνο, το καύσιμο, και η εστία θερμότητας (σπινθήρας). Για να εξαλειφθεί όμως η φωτιά πρέπει να εξαλειφθεί ένα από αυτά τρία στοιχεία. Όχι απαραίτητα και τα τρία μαζί. Σε πολιτικό επίπεδο ο κίνδυνος της φωτιάς (Φωτιά = ΧΑ) έχει τα δικά του στοιχεία (στοιχεία της φωτιάς):

Οξυγόνο = Ιδεολογία

Καύσιμο = Οι μάζες των Ελλήνων που πεινούν

Σπινθήρας = Το Μνημόνιο  που οδήγησε σε Ύφεση

Οι ποινικές διώξεις ΔΕΝ εξαλείφουν ΚΑΝΕΝΑ από αυτά τα τρία αυτά στοιχεία της «φωτιάς»...γι' αυτό η ΧΑ θα ξανανέβει...

Μακάρι να σφάλλω. στην εκτίμησή μου... Εσείς βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα-εκτιμήσεις. Αφού κατανοήσατε πλέον, κύριοι και κυρίες, από τα προηγούμενα μηνύματά μου πως από το 2010 ήταν γνωστό πως για κάθε 1% μείωσης της ανάπτυξης (δηλαδή ύφεση), αυξάνονται τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων κατά 1%, τότε τρεις λέξεις είναι το κλειδί για να διαλυθεί η ΧΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Αυτά είχαν ειπωθεί σε κλειστό κύκλο το 2013!

Φτάσαμε στο 2023 και ξαναβλέπουμε την ultraδεξιά να αναβιώνει!

Πριν την επαίσχυντη Ρωσική εισβολή, ο γράφων είχε προειδοποιήσει πολλάκις για την επερχόμενη αύξηση του πράσινου πληθωρισμού και της επερχόμενης πράσινης ύφεσης. Είχε συνδέσει δε σε άρθρα του αρκετές φορές την πιθανότατη άνοδο της ακροδεξιάς με τη βίαιη πράσινη μετάβαση. Ο γράφων δεν εκπλήσσεται καθόλου ούτε από τη ραγδαία άνοδο της ultra δεξιάς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία με την πρόσφατη εκλογή του 1ου Περιφερειάρχη υποστηριζόμενου από το AfD. Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της BILD, το 29% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι για την άνοδο του AfD ευθύνονται οι Πράσινοι.

Μπορεί προς το παρόν η Ελλάδα να μη βιώνει την ύφεση της ΕΕ και της Γερμανίας, αλλά αν δεν αξιοποιηθούν οι Ελληνικοί υδρογονάνθρακες, τότε από το Φθινόπωρο θα οδηγηθούμε σε σφοδρή ύφεση και η ultraδεξιά θα επελαύνει. Θα φτάσει 2η θέση σύντομα. Όπως ακριβώς είναι σήμερα το AfD στη Γερμανία. Αν στη Γερμανία πραγματοποιούταν εκλογές, το AfD θα έβγαινε 2οκόμμα πάνω από τους σοσιαλιστές. (Σε περίπτωση που αναρωτηθούν ορισμένοι καλοθελητές «Μα καλά είναι δυνατόν να εξορυχθούν οι υδρογονάνθρακες σε λίγους μήνες;» απαντώ: Όχι βεβαίως, αλλά αν επιταχυνθούν οι έρευνες θα δοθεί σήμα στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και στους επενδυτές ότι αναμένονται σφοδρά κέρδη σε αυτή τη μικρή γωνία του πλανήτη… Η αγορά είναι ψυχολογία).

Ας δοθούν λοιπόν δύο σενάρια:

Σενάριο 1: Η νέα διακυβέρνηση κάνει κυβίστηση και ΔΕΝ στηρίζει πια τη συνέχεια των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες.

Αποτέλεσμα: Πλήρης οικονομική κατάρρευση, σφοδρή ύφεση, επέλαση της ultraδεξιάς, κίνδυνοι Εθνικής Ασφάλειας λόγω προσπάθειας γεωπολιτικής στροφής όπως έγινε και επί ΣΥΡΙΖΑ προς τη Ρωσία και την Κίνα.

Σενάριο 2: Η νέα διακυβέρνηση όχι απλώς συνεχίζει τις έρευνες υδρογονανθράκων, αλλά τις προωθεί μεταχύτατους ρυθμούς.

Αποτέλεσμα: Η οικονομία αναπτύσσεται ραγδαία, μειώνεται η ανεργία, οι μισθοί αυξάνονται, ωφελείται η Παιδεία, η Υγεία, το Δημογραφικό/Οικογένειες, η Εθνική Άμυνα και οι ΑΠΕ. Σε αυτό το σενάριο τότε η ΝΔ θα κυβερνήσει για 4+4+4 χρόνια. Έτσι απλά.

Τι θα συμβεί; Θα το μάθουμε…

 

*Ο Σωτήρης Καμενόπουλος είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.