Η Κίνα ενισχύει τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενδεχομένως ξεπερνά τους δικούς της φιλόδοξους ενεργειακούς στόχους, σύμφωνα με έκθεση. Η Κίνα πρόκειται να διπλασιάσει τη δυναμικότητά της και να παράγει 1.200 γιγαβάτ ενέργειας μέσω αιολικής και ηλιακής ενέργειας έως το 2025, επιτυγχάνοντας τον στόχο της για το 2030 πέντε χρόνια νωρίτερα

σύμφωνα με την έκθεση της Global Energy Monitor, μιας ΜΚΟ με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που παρακολουθεί τα λειτουργούντα αιολικά και ηλιακά πάρκα κοινής ωφέλειας, καθώς και τα μελλοντικά έργα στη χώρα.

Αναφέρει ότι από το πρώτο τρίμηνο του έτους, η ηλιακή ισχύς της Κίνας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας έχει φτάσει τα 228GW, περισσότερο από ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο μαζί. Οι εγκαταστάσεις συγκεντρώνονται στις βόρειες και βορειοδυτικές επαρχίες της χώρας, όπως οι Shanxi, Xinjiang και Hebei.

Επιπλέον, ο όμιλος εντόπισε ηλιακά πάρκα υπό κατασκευή που θα μπορούσαν να προσθέσουν άλλα 379GW σε μελλοντική δυναμικότητα, τριπλάσια από εκείνη των ΗΠΑ και σχεδόν διπλάσια από εκείνη της Ευρώπης.

Η Κίνα έχει επίσης κάνει τεράστια βήματα στην αιολική δυναμικότητα: η συνδυασμένη χερσαία και υπεράκτια δυναμικότητά της ξεπερνά πλέον τα 310GW, διπλάσια από το επίπεδο του 2017 και περίπου ισοδύναμη με τις επόμενες επτά κορυφαίες χώρες μαζί. Με νέα έργα στην Εσωτερική Μογγολία, τη Xinjiang, το Gansu και κατά μήκος των παράκτιων περιοχών, η Κίνα είναι σε πορεία να προσθέσει άλλα 371GW πριν από το 2025, αυξάνοντας τον παγκόσμιο αιολικό στόλο σχεδόν κατά το ήμισυ.