Σε δημοπρασία του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ για 23.675 στρέμματα ομοσπονδιακής γης κατατέθηκαν υψηλές προσφορές ύψους 105,15 εκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείες ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που επιθυμούν να κατασκευάσουν σχεδόν 3 GW ηλιακών πάρκων στην έρημο της Νεβάδα. Ο οργανισμός σε ανακοίνωση της 28ης Ιουνίου έκανε λόγο για την πιο αποδοτική δημοπρασία χερσαίας ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην ιστορία του.

 

"Αυτή η δημοπρασία ρεκόρ για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι η ζήτηση για καθαρή ενέργεια δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη", δήλωσε στην ανακοίνωση η Υπουργός Εσωτερικών Ντεμπ Χάαλαντ.

Ο οργανισμός προσδιόρισε την NV Energy Inc. ως προσωρινό νικητή δύο αγροτεμαχίων συνολικής έκτασης άνω των 7.200 στρεμμάτων. Η θυγατρική της Berkshire Hathaway Energy υπέβαλε προσφορά 81,85 εκατ. δολαρίων.

Η θυγατρική της NextEra Energy Inc. NextEra Energy Resources LLC κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά ύψους 21 εκατ. δολαρίων για τα δικαιώματα να προτείνει έργο σε αγροτεμάχιο 10.129 στρεμμάτων, ανέφερε ο οργανισμός. Η Leeward Renewable Energy LLC κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά ύψους 2,3 εκατ. δολαρίων για να προτείνει ηλιακό έργο σε αγροτεμάχιο 6.320 στρεμμάτων. Η Leeward Renewable Energy είναι εταιρεία χαρτοφυλακίου της OMERS Infrastructure Management Inc., του επενδυτικού βραχίονα του καναδικού συνταξιοδοτικού ταμείου OMERS Administration Corp.