Η DTE Energy, αξιωματούχοι της πολιτείας του Ντιτρόιτ και πολυάριθμες περιβαλλοντικές ομάδες κατέληξαν σε συμφωνία την Τρίτη, η οποία θα οδηγήσει την εταιρεία στη σταδιακή κατάργηση των ανθρακικών εργοστασίων της νωρίτερα και στην αύξηση των δαπανών για εναλλακτικές πηγές ενέργειας με ταχύτερο ρυθμό. Η DTE Energy θα κλείσει την τελευταία μονάδα άνθρακα μέχρι το 2032. Οι βασικοί άξονες της συμφωνίας σχετικά με το 20ετές σχέδιο καθαρής ενέργειας

της εταιρείας με έδρα το Ντιτρόιτ περιλαμβάνουν τον τερματισμό της χρήσης άνθρακα έως το 2032, όταν η DTE θα κλείσει το εργοστάσιο Monroe τρία χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, και την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την τροφοδοσία περίπου 4 εκατομμυρίων σπιτιών, σύμφωνα με τον πάροχο κοινής ωφέλειας.

Ο διακανονισμός που κατατέθηκε την Τετάρτη προήλθε από το ολοκληρωμένο σχέδιο πόρων της εταιρείας που κατατέθηκε το περασμένο φθινόπωρο και είναι το αποτέλεσμα διετών διαπραγματεύσεων με την DTE, την πολιτεία του Μίσιγκαν και ομάδες όπως το Συμβούλιο Υπεράσπισης Φυσικών Πόρων, το Συμβούλιο Επιχειρήσεων Ενεργειακής Καινοτομίας του Μίσιγκαν και η Ένωση Μικρών Επιχειρήσεων του Μίσιγκαν. Το προσωπικό της Επιτροπής Δημόσιων Υπηρεσιών του Μίσιγκαν υπέγραψε τη συμφωνία, αλλά οι επίτροποι δεν την έχουν ακόμη εγκρίνει.

Το Μίσιγκαν απαιτεί από τις ρυθμιζόμενες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να υποβάλλουν ολοκληρωμένα σχέδια πόρων κάθε πέντε χρόνια, τα οποία εξετάζουν τις αναμενόμενες ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια για τα επόμενα πέντε, 10 και 15 χρόνια. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας χαράζουν μια στρατηγική για την κάλυψη αυτής της ζήτησης με ένα μείγμα ενέργειας από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μείωση των αποβλήτων, απόκριση στη ζήτηση και ενεργειακούς πόρους που ανήκουν στον πελάτη.

Η DTE θα καταθέσει το επόμενο ολοκληρωμένο σχέδιο πόρων της έως τον Δεκέμβριο του 2026.