Εντολή να κλείσει η Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου έδωσε η Αστυνομία, καθώς μαίνεται εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι. Η κυκλοφορία εκτρέπεται από Αγίους Θεοδώρους για όσους κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο και στην Επίδαυρο για όσους έρχονται από την Πελοπόννησο

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στάλθηκε μήνυμά από το 112 για εκκένωση των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς, Ειρήνη αλλά και παιδικές κατασκηνώσεις που υπάρχουν στις περιοχές. Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκαν προληπτικά οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται σχετικά κοντά στο μέτωπο της φωτιάς ενώ υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ολυμπία Οδός η οποία αναφέρει πως «με εντολή της Τροχαίας, για προληπτικούς λόγους έχει κλείσει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον κόμβο Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στο Λουτράκι.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας».

Η κατάσταση στο Λουτράκι με την μεγάλη φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ τα πρώτα σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη είναι η φωτιά στον οικισμό Ειρήνη στο Λουτράκι και πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει και έχουν καταστρέψει τα πρώτα σπίτια. Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τα διόδια Καλαμακίου και εξαπλώνεται. Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός έχει εκκενωθεί με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

 Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται προς τον Άγιο Χαράλαμπο ενώ στο σημείο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.