Τον 18ο Aπολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης της δημοσιοποιεί η HELLENiQ ENERGY, με τον οποίο παρουσιάζει την επιχειρηματική επίδοση του Ομίλου σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) για την περίοδο από 01.01.2022 έως 31.12.2022

 

Όπως αναφέρεται σχετικά, "η HELLENiQ ENERGY, από το 2005, δημοσιοποιεί Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Υπευθυνότητας, με στόχο να συμβάλει στην καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση των κοινωνικών της εταίρων.

H προσέγγισή μας είναι ευθυγραμμισμένη με την αποστολή και τις αξίες του Ομίλου και εκφράζει τον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων μας και της ευρύτερης κοινωνίας, τις δεοντολογικά ορθές και διαφανείς επιχειρηματικές πρακτικές, τις περιβαλλοντικά βιώσιμες δραστηριότητες, το εργασιακό περιβάλλον, την προσφορά στην κοινωνία και τη δημιουργία αξίας για τους κοινωνικούς μας εταίρους".

Τα στοιχεία που αναφέρονται στον Απολογισμό (βλ. εδώ) είναι ενοποιημένα σε επίπεδο Ομίλου, με μικρές εξαιρέσεις σε κάποιους τομείς, όπως αναφέρεται στα αντίστοιχα σημεία του Απολογισμού. Για την επιλογή των θυγατρικών της HELLENiQ ENERGY που συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον Απολογισμό ελήφθησαν υπόψη: (α) ο κατάλογος των εταιρειών που συμπεριλαμβάνονται
στην ενοποιημένη οικονομική κατάσταση του Ομίλου (βλ. Ετήσια Οικονομική Έκθεση 2022, σελ. 145-147 και (β) η μελέτη ουσιαστικότητας των θεμάτων ESG (βλ. Materiality Map σελ. 25), σύμφωνα με μια δέσμη κριτηρίων επιλογής, όπως ποσοστό συμμετοχής και ο έλεγχος που ασκείται επί της θυγατρικής, επιπτώσεις και κίνδυνοι, ύψος πωλήσεων και ανθρωποδύναμη.
Πιο συγκεκριμένα οι πληροφορίες και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον παρόν Απολογισμό αφορούν τις εταιρείες: 1. HELLENiQ ENERGY ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., 2. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π. Α.Ε., 3. DIAXON ΑΒΕΕ, 4. ΒΑΡΔΑΞ Α.Ε., 5. ΕΚΟ ΑΒΕΕ, 6. ΚΑΛΥΨΩ Κ.Ε.Α. Α.Ε., 7. OKTA AD SKOPJE, 8. EKO ΚΥΠΡΟΣ LTD (πρώην ΕΛΠΕ ΚΥΠΡΟΣ LTD), 9. BLUE CIRCLE ENGINEERING LTD, 10. EKO BULGARIA EAD, 11. EKO SERBIA AD, 12. JUGOPETROL AD, 13. HELLENiQ UPSTREAM ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., 14. HELLENiQ RENEWABLES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., 15. ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., 16. ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΑΓΙΑΣ Α.Ε., 17. ΕΛΠΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε., 18. ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε., 19. ELPE FUTURE Α.Ε., 20. HELLENiQ ENERGY DIGITAL A.E.