Η εταιρεία Simply Blue Group, με έδρα την Ιρλανδία, ο πάροχος υπεράκτιων υπηρεσιών Subsea7 και η αυστραλιανή Spark Renewables παρουσίασαν το σχέδιό τους για την ανάπτυξη του πλωτού υπεράκτιου αιολικού έργου Sea Fern στην πρόσφατα ανακηρυχθείσα αιολική ζώνη Hunter της Κοινοπολιτείας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση Αλμπάνες ανακήρυξε επίσημα τη δεύτερη υπεράκτια αιολική ζώνη της Αυστραλίας στα ανοικτά των ακτών της περιοχής Hunter της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 5 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος.

Η κοινοπραξία Subsea7, Simply Blue Group και Spark Renewables σχεδιάζει να αναπτύξει ένα έργο με τη χρήση πλωτής αιολικής τεχνολογίας που θα έχει παραγωγική ικανότητα έως και 2 GW.

Το όνομα "Sea Fern" επιλέχθηκε για τη σύνδεσή του με την αυτοφυή χλωρίδα της ακτής Hunter, που συμβολίζει τις αξίες της βιωσιμότητας, της καινοτομίας και της περιβαλλοντικής συνείδησης, ευθυγραμμιζόμενο με τις αρχές της κοινοπραξίας, δήλωσαν οι εταιρείες.

Το πλωτό υπεράκτιο αιολικό έργο Sea Fern βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση της υποβολής αίτησης για άδεια σκοπιμότητας.

Η άδεια σκοπιμότητας, εάν χορηγηθεί, θα επιτρέψει στην κοινοπραξία να συμβουλευτεί και να συνεργαστεί με την κοινότητα, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία.

Εντός της 7ετούς περιόδου ισχύος της άδειας σκοπιμότητας, οι κατασκευαστές δήλωσαν ότι θα αναλάβουν τις απαραίτητες τεχνικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές μελέτες, εγκρίσεις και διαβουλεύσεις.