Halliburton: Ξεπέρασαν τις Εκτιμήσεις τα Κέρδη Β’ Τριμήνου, Αλλά Απογοήτευσαν τα Έσοδα

Halliburton: Ξεπέρασαν τις Εκτιμήσεις τα Κέρδη Β’ Τριμήνου, Αλλά Απογοήτευσαν τα Έσοδα
energia.gr
Τετ, 19 Ιουλίου 2023 - 15:01

Κέρδη β’ τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους η Halliburton, καθώς η ανθεκτικότητα των δραστηριοτήτων εξόρυξης ενίσχυση της ζήτηση για τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό της εταιρείας, εκτινάσσοντας την κερδοφορία του τομέα πετρελαϊκών υπηρεσιών

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 610 εκατ. δολαρίων ή 68 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, έναντι 117 εκατ. ευρώ ή 12 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανήλθε σε 77 σεντς ανά μετοχή, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν προσαρμοσμένα κέρδη της τάξης των 75 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Παρότι, η κερδοφορία της εταιρείας ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, τα έσοδά της στο β’ τρίμηνο απογοήτευσαν, καθώς κινήθηκαν χαμηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 5,798 δισ. δολαρίων έναντι 5,074 δισ. δολαρίων το β’ τρίμηνο του 2022, χαμηλότερα των 5,850 δισ. δολαρίων που περίμεναν οι αναλυτές.

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει απώλειες της τάξης του 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

(από capital.gr)