Η ACWA Power υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την Αρχή Νέων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREA) της Αιγύπτου για την παραχώρηση γης για ένα αιολικό έργο ισχύος 10 GW. Το Μνημόνιο Συνεννόησης κατανέμει περίπου 3000 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης δυτικά της Sohag, ενός αστικού κέντρου, για το έργο. Το αιολικό έργο αναμένεται να παράγει περίπου 50.000 GWh καθαρής ενέργειας ετησίως, παρέχοντας

 

ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 11 εκατ. νοικοκυριά και μετριάζοντας τον αντίκτυπο 25,5 εκατ. τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Ο αιολικός σταθμός ισχύος 10 GW αναμένεται να προσφέρει στην αιγυπτιακή οικονομία εξοικονόμηση 6,5 δισ. δολαρίων ΗΠΑ από το ετήσιο κόστος του φυσικού αερίου, εκτός από τη δημιουργία έως και 120.000 θέσεων εργασίας- η άμεση απασχόληση στη φάση της κατασκευής εκτιμάται σε 45.000 άτομα, και περίπου 75.000 άτομα έμμεσα, επιπλέον προσθέτοντας περίπου 2.500 θέσεις εργασίας για τη φάση λειτουργίας και συντήρησης μετά την ολοκλήρωση.

Ο Marco Arcelli, Διευθύνων Σύμβουλος της ACWA Power, δήλωσε: "Η ACWA Power έχει την ευκαιρία να αναπτύξει ένα νέο έργο, το οποίο θα είναι ένα από τα σημαντικότερα για τη χώρα μας: "Η σημερινή υπογραφή ενισχύει τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και να τροφοδοτήσουμε το μέλλον της Αιγύπτου με καθαρή, αξιόπιστη και ανανεώσιμη ενέργεια. Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε το τεράστιο δυναμικό της αιολικής ενέργειας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και εξασφαλίζοντας ένα πιο πράσινο και φωτεινό μέλλον για την Αίγυπτο, σε ευθυγράμμιση με το όραμα της ACWA Power για έναν βιώσιμο πλανήτη".