ΗΠΑ: Σχεδόν το 90% των Ψηφοφόρων Θεωρούν Ότι οι Υδρογονάνθρακες Παίζουν Ουσιαστικό Ρόλο στην Οικονομία

ΗΠΑ: Σχεδόν το 90% των Ψηφοφόρων Θεωρούν Ότι οι Υδρογονάνθρακες Παίζουν Ουσιαστικό Ρόλο στην Οικονομία
energia.gr
Πεμ, 20 Ιουλίου 2023 - 19:06

Μια νέα δημοσκόπηση στις ΗΠΑ δείχνει ότι το 90% των ψηφοφόρων συμφωνεί ότι το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ενίσχυση της οικονομίας των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η αμερικανική εταιρεία Business Intelligence Morning Consult δόθηκε στη δημοσιότητα από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) την Τετάρτη

Η δημοσκόπηση έρχεται μετά από μια πρόσφατη μελέτη που αναλύει οικονομικά δεδομένα του 2021 και τα οποία δείχνουν ότι οι βιομηχανίες φυσικού αερίου και πετρελαίου στήριξαν 10,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη την Αμερική και συνεισέφεραν σχεδόν 1,8 τρις δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ.

Η πλειοψηφία των 2.003 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι οι αντιπρόσωποί τους πρέπει να λάβουν υπόψη την οικονομική σημασία αυτών των πόρων κατά την αξιολόγηση των νέων ενεργειακών πολιτικών και κανονισμών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 88% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι είναι σημαντική η παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ το 83% των ψηφοφόρων συμφωνεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη τα οικονομικά δεδομένα κατά την κατάρτιση νομοθετημάτων που θα επηρεάσουν την ανάπτυξη της ενεργειακής υποδομής της χώρας.

Σχεδόν το 88% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου στις ΗΠΑ θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τους Αμερικανούς καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις. Περίπου το 85% των ψηφοφόρων συμφωνεί ότι η παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου στις ΗΠΑ βοηθά να γίνει η χώρα πιο ασφαλής έναντι παραγωγών ενέργειας όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Περίπου το 80% αυτών των ψηφοφόρων, εν τω μεταξύ, υποστηρίζει την αυξημένη ανάπτυξη των ενεργειακών υποδομών της χώρας. «Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι κατανοούν και υποστηρίζουν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η βιομηχανία φυσικού αερίου και πετρελαίου στην τροφοδοσία της οικονομίας του έθνους μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του API, Μάικ Σόμμερς.

Σύμφωνα με τον Σόμμερς, οι Αμερικανοί πολίτες αναγνωρίζουν την ανάγκη για νόμους και κανόνες που προωθούν τις επενδύσεις και υποστηρίζουν την ανάπτυξη, προκειμένου να διατηρηθεί η αυξανόμενη οικονομική συνεισφορά του κλάδου. «Ήρθε η ώρα για το Κογκρέσο και την κυβέρνηση να βασιστούν στην πρόσφατη δυναμική και να συνεχίσουν τις βελτιώσεις στη διαδικασία αδειοδότησης που επιτρέπουν στον αμερικανικό ενεργειακό τομέα να χρησιμεύσει ως θεμέλιο για μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη και ενεργειακή ασφάλεια», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, με 12,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA). Οι Βραχυπρόθεσμες Ενεργειακές Προοπτικές (Short-Term Energy Outlook - STEO) της ΕΙΑ, που δημοσιεύθηκε στις 12 Ιουλίου, έδειξε ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου της χώρας προβλέπεται να φτάσει κατά μέσο όρο τα 12,56 εκατομμύρια bpd φέτος και τα 12,85 εκατομμύρια bpd το επόμενο έτος. Ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει συχνά την επιλογή της μείωσης της χρηματοδότησης και της παραγωγής ορυκτών καυσίμων με στόχο την επίτευξη των καθαρών στόχων μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται συχνά να πολεμά τα ορυκτά καύσιμα και να θέλει να τα αντικαταστήσει με ΑΠΕ, ενώ παράλληλα επιβάλλει κυρώσεις σε μακροπρόθεσμα έργα γεωτρήσεων πετρελαίου. Ωστόσο, τον Μάρτιο, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε επίσημα ένα αμφιλεγόμενο έργο γεωτρήσεων πετρελαίου στην Αλάσκα, γνωστό ως Willow. Το έργο αναφέρεται να παραγάγει περίπου 600 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου κατά τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Νωρίτερα τον Μάιο, η χώρα παρουσίασε ένα σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ με στόχο την απομάκρυνση του άνθρακα από την οικονομία και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Από την άλλη, ο Μπάιντεν ζητά συχνά από τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, που απαρτίζουν τον OPEC+, να αυξήσουν την παραγωγή προκειμένου να μειώσουν τις τιμές του αργού πετρελαίου, έχοντας, κυρίως, υπόψη την πίεση από το εσωτερικό των ΗΠΑ για φθηνή βενζίνη.