Σύμφωνα με το Business Network for Offshore Wind (BNOW), ο αριθμός των συμβάσεων προμηθευτών υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 272% από το 2021. Περίπου το 47% αυτής της αύξησης έχει σημειωθεί από την υπογραφή του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) τον Αύγουστο του 2022. Το BNOW διαπίστωσε επίσης ότι το 90% των συμβάσεων

στην αμερικανική αγορά πηγαίνουν σε εταιρείες που είτε έχουν την έδρα τους είτε έχουν παρουσία στις ΗΠΑ.

Περίπου 16,6 δισ. δολάρια σε νέες επενδύσεις στην αγορά έχουν πραγματοποιηθεί από το 2021, ποσό υπερτετραπλάσιο του ποσού που είχε επενδυθεί προηγουμένως, με 7,7 δισ. δολάρια από αυτές τις επενδύσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μετά την υπογραφή του IRA.

Η BNOW υπογράμμισε επίσης την αύξηση κατά 100% του αριθμού των πλοίων που κατασκευάζονται ή μετασκευάζονται στα ναυπηγεία των ΗΠΑ από το 2021 και μετά.

"Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να πούμε ότι έχουμε σήμερα χάλυβα στο νερό, χάλυβα στα εργοστάσιά μας και χάλυβα στα ναυπηγεία μας", δήλωσε η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της BNOW Liz Burdock (φωτογραφία).
"Χάρη στις υποστηρικτικές ομοσπονδιακές και πολιτειακές πολιτικές, βλέπουμε μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη στην αλυσίδα εφοδιασμού της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ σε όλη τη χώρα", πρόσθεσε.