Ανοδικά το Πετρέλαιο Μετά τις Ελπίδες για Μέτρα του Πεκίνου που θα Τονώσουν την Οικονομία

Ανοδικά το Πετρέλαιο Μετά τις Ελπίδες για Μέτρα του Πεκίνου που θα Τονώσουν την Οικονομία
energia.gr
Παρ, 21 Ιουλίου 2023 - 12:51

Το κλίμα στην αγορά εμπορευμάτων είναι θετικό σήμερα Παρασκευή μετά την αναζωπύρωση των ελπίδων ότι η κινεζική κυβέρνηση θα λάβει περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας

Το Brent, κοστίζει 80,58 δολάρια/βαρέλι το πρωί της Παρασκευής, έναντι 79,69 δολαρίων το απόγευμα της Πέμπτης. Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό WTI διαπραγματεύεται στα 76,45 δολάρια έναντι 75,59 δολαρίων το απόγευμα της Πέμπτης.

Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα επηρέασαν την αγορά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Σύμφωνα με το Reuters, η απογοητευτική αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας κατά το δεύτερο τρίμηνο μειώνει την πιθανότητα η οικονομία να επιτύχει τον ετήσιο στόχο της κυβέρνησης για ανάπτυξη 5%.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θα δρομολογήσει τώρα περισσότερα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης σε δέκα τομείς και θα αυξήσει τη στήριξη των ιδιωτικών εταιρειών, γράφει το Reuters.

Επιπλέον, οι τιμές υποστηρίζονται από το γεγονός ότι τα στοιχεία από τις ΗΠΑ έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού και μέτρια αύξηση της απασχόλησης. Αυτό έχει βοηθήσει να πειστούν περισσότεροι επενδυτές ότι η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Ιούλιο θα είναι η τελευταία στον τρέχοντα κύκλο σύσφιξης.

Ενώ σύμφωνα με σημείωμα της ANZ Bank, "οι περικοπές της προσφοράς από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία αποτέλεσαν το έναυσμα για το ράλι των τιμών αυτόν τον μήνα", όπως αναφέρει το Reuters.