Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Πέμπτη την πρώτη πώληση δικαιωμάτων ανάπτυξης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στον Κόλπο του Μεξικού, την οποία ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει κατά τη διάρκεια ταξιδιού του για να τονίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τον Φεβρουάριο οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν να επεκτείνουν τις υπεράκτιες αναπτύξεις αιολικής ενέργειας

στον Κόλπο του Μεξικού, εισάγοντας την εκκολαπτόμενη βιομηχανία καθαρής ενέργειας σε έναν σημαντικό κόμβο παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η πώληση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου.

"Ενισχύοντας καταλυτικά το υπεράκτιο αιολικό δυναμικό του Κόλπου του Μεξικού, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση, να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος για τις οικογένειες και να δημιουργήσουμε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας", δήλωσε η Υπουργός Εσωτερικών Ντεμπ Χάαλαντ.

Η πώληση θα περιλαμβάνει μια περιοχή μίσθωσης 102.480 στρεμμάτων ανοικτά της λίμνης Τσαρλς στη Λουιζιάνα και δύο περιοχές μίσθωσης συνολικής έκτασης σχεδόν 200.000 στρεμμάτων ανοικτά του Γκάλβεστον στο Τέξας, δήλωσε ο Λευκός Οίκος. Οι εταιρείες θα υποβάλουν προσφορές για το δικαίωμα ανάπτυξης αυτών των στρεμμάτων.