Costamare: Υψηλή Κερδοφορία και Ρευστότητα 1 Δισ. Δολαρίων στο Α΄ Εξάμηνο 2023

Costamare: Υψηλή Κερδοφορία και Ρευστότητα 1 Δισ. Δολαρίων στο Α΄ Εξάμηνο 2023
του Αντώνη Τσιμπλάκη
Παρ, 28 Ιουλίου 2023 - 18:32

Με ρευστότητα που φτάνει το 1 δισ. δολάρια και έσοδα που φτάνουν τα 559 εκατ. δολάρια έκλεισε το εξάμηνο του 2023 η Costamare Inc. Η εισηγμένη στο NYSE εταιρεία, συμφερόντων Κωστή Κωνσταντακουλου, έχει προβεί τα τελευταία χρόνια σε επενδύσεις που «ανοίγουν τη βεντάλια» των τομέων της ναυτιλίας στις οποίες δραστηριοποιείτε, πέραν των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Τομέα στον οποίο είναι μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες παγκοσμίως. Ταυτόχρονα η εταιρεία έχει προβεί σε αγορές bulk carriers, τώρα διαχειρίζεται 44, ενώ η πλατφόρμα συναλλαγών για bulk carriers (charter in) έχει φτάσει τα 56.

«Έχοντας επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια στην πλατφόρμα λειτουργίας ξηρού χύδην φορτίου, έχουμε μακροπρόθεσμη δέσμευση στον τομέα του οποίου τα θεμελιώδη στοιχεία θεωρούμε θετικά», σημειώνει σε δηλώσεις του o Chief Financial Officer της Costamare, Γρηγόρης Ζήκος.

Όσον αφορά τη Neptune Maritime Leasing, η πλατφόρμα αναπτύσσεται σταθερά σε συνετή βάση, έχοντας ολοκληρώσει συναλλαγές χρηματοδοτικής μίσθωσης συνολικής αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει ο κ. Ζήκος, ενώ τονίζει:

«Κατά τη διάρκεια του τριμήνου προχωρήσαμε στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών μας και αγοράσαμε κοινές μετοχές αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, υπογραμμίζοντας την ισχυρή πεποίθησή μας ότι η τιμή της μετοχής είναι πολύ υποτιμημένη, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την απόδοση, όσο και τις προοπτικές της εταιρείας».

Τέλος για την αγορά των containerships σημειώνει ότι οι ναύλοι μειώθηκαν, αν και τα επίπεδά τους εξακολουθούν να παραμένουν σε υγιή επίπεδα. Ωστόσο το βιβλίο παραγγελιών παραμένει η κύρια απειλή για την αγορά», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας σε επίπεδο β΄ τριμήνου έφτασαν τα 69 εκατ. δολάρια, ενώ σε επίπεδο εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε 216,2 εκατ. δολάρια.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")