Η περίοδος των διακοπών αποτελεί μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από τις καθημερινές μας συνήθειες, τις καλές και τις κακές. Η ανακύκλωση, η οποία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και στα σπίτια μας ίσως να εισέρχεται σε μια πιο νωχελική περίοδο όταν οι πολίτες βρίσκονται εκτός έδρας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι ώστε ακόμη και στις διακοπές να αξιοποιούνται όλες οι ευκαιρίες για την ανάκτηση και επανάχρηση των υλικών

Καθώς κάνετε τα ψώνια σας και ετοιμάζετε βαλίτσες για τις διακοπές σκεφτείτε πώς μπορείτε να μειώσετε τα απόβλητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων για το νερό ή τα ροφήματα ή όταν κάνετε ψώνια, ψάξτε για αντικείμενα που έχουν μικρή συσκευασία για να μειώσετε το υλικό που θα πετάξετε στα σκουπίδια. Και όταν χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες, σκεφθείτε που θα τις αποθέσετε στη συνέχεια ώστε να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι εκδρομείς που ταξιδεύουν οδικώς μπορούν να έχουν στο αυτοκίνητο μια σακούλα ή ένα κουτί για να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα και όταν συναντήσουν κάποιον μπλε κάδο, μπορούν να τα πετάξουν εκεί.

Σε πολλά μέρη, οι ιστοσελίδες με τις τουριστικές πληροφορίες είναι αρκετά ενημερωμένες και περιέχουν πληροφορίες και για τα σημεία ανακύκλωσης.

Η ανακύκλωση κατά τη διάρκεια των διακοπών μπορεί να δημιουργήσει κάποιες νέες προκλήσεις, αλλά η επιπλέον προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Και φυσικά, εάν πρόκειται να κάνετε οικογενειακές διακοπές, είναι ένας καλός τρόπος να δείξετε στα παιδιά ότι η ανακύκλωση και η φροντίδα για το περιβάλλον είναι πάντα σημαντικές και ότι δεν μπορείτε να κάνετε διακοπές από την ανακύκλωση.

(από insider.gr)