Το μεγαλύτερο πλωτό πεδίο ηλιακής ενέργειας του Ισραήλ εγκαινίασαν η Teralight, η Synergy και η Ένωση Υδάτων Hof HaCarmel. Το φωτοβολταϊκό πεδίο, που θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 31MW, επιπλέει στους ταμιευτήρες Kibbutz Maayan Zvi, οι οποίοι παρέχουν νερό για γεωργική χρήση στην παράκτια περιοχή νότια της Χάιφα.

 

Στο πλωτό ηλιακό έργο ενσωματώθηκαν συστήματα παρακολούθησης της ηλιακής ακτινοβολίας (trackers) της ισραηλινής εταιρείας Xfloat.
Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας πολιτικής που καθοδηγείται από το περιφερειακό συμβούλιο της ακτής Carmel για τη στέγαση των υδατοδρομίων και των ταμιευτήρων.

Αυτή διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τους δήμους που είναι ιδιοκτήτες της γης, την Ένωση Υδάτων της Ακτής Carmel, τα αρμόδια υπουργεία, τους φορείς πρασίνου, τους ειδικούς σε θέματα ορνιθολογίας και φύσης, το Γραφείο Πολεοδομίας της Περιφέρειας Χάιφα και τους κατασκευαστές.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της πολιτικής, κατασκευάστηκαν επίσης η δεξαμενή νερού στο Moshav Bonim, οι λίμνες ψαριών στο Kibbutz Ma'agan Michael και διάφορα δημόσια ιδρύματα σε όλο το συμβούλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Teralight, Rani Lifshitz, δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που συνεχίζουμε να εδραιώνουμε την Teralight ως κορυφαία εταιρεία στο Ισραήλ στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, επίσης σε μορφή διπλής χρήσης, και να δρομολογούμε το μεγαλύτερο πλωτό έργο στη χώρα.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός είναι ο πιο πράσινος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας - αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τον ήλιο και έναν υπάρχοντα πόρο.

"Ευχαριστούμε τη Synergy, το περιφερειακό συμβούλιο της ακτής Carmel και την Bank Leumi για τη συνεργασία τους στην πορεία".