Το Crown Estate και το Crown Estate Scotland συμφώνησαν να συλλέγουν και να μοιράζονται δεδομένα που θα παρέχουν μια πιο ολοκληρωμένη πληροφόρηση για το θαλάσσιο βυθό του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι θαλάσσιες υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου συμφωνούν να μοιράζονται δεδομένα. Αυτή η νέα ρύθμιση θα ωφελήσει τους πολλούς διαφορετικούς χρήστες του, το φυσικό περιβάλλον και θα υποστηρίξει την ταχύτερη, πιο βιώσιμη εξάπλωση των υπεράκτιων τεχνολογιών

που είναι ζωτικής σημασίας για τη μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου σε ένα καθαρό μηδενικό ενεργειακό μέλλον.

Το Marine Data Exchange, που ιδρύθηκε από το Crown Estate το 2013, παρέχει μια παγκοσμίως κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα για τη συγκέντρωση και τη διάδοση ζωτικών πληροφοριών σχετικά με ένα ευρύ φάσμα υπεράκτιων δραστηριοτήτων.

Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ελεύθερα διαθέσιμων δεδομένων στον κόσμο που αφορούν τις θάλασσες γύρω από την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ θα επεκταθεί για να καλύψει και τα ύδατα της Σκωτίας.

Η πύλη παρέχει πρόσβαση σε ένα "απαράμιλλο φάσμα πληροφοριών" από διάφορες βιομηχανίες, όπως η υπεράκτια αιολική, η παλιρροϊκή και η κυματική ενέργεια και τα θαλάσσια αδρανή υλικά, καθώς και δεδομένα από ερευνητικά και αποδεικτικά έργα.

Το Marine Data Exchange αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης του Crown Estate να επενδύσει σε στοιχεία και δεδομένα στο πλαίσιο της στρατηγικής του εστίασης στην κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή ασφάλεια, την ανάκτηση της φύσης και τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης.