Την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ με drone, η οποία, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ανέλαβαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Ειδικότερα, ο Γιάχια Σαρίε, στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Η αεροπορική δύναμη των drones των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης (...) διεξήγαγε ποιοτική στρατιωτική  επιχείρηση εναντίον σημαντικό στόχου στην κατεχόμενη περιοχή της Τζάφα, γνωστή στο Ισραήλ με το όνομα Τελ Αβίβ»

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι Χούθι θα συνεχίσουν να έχουν στο στόχαστρό τους το Ισραήλ σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ επεσήμανε ότι η περιοχή του Τελ Αβίβ θα είναι πρωταρχικός τους στόχος καθώς βρίσκεται «στο βεληνεκές των όπλων μας».

Υπενθυμίζεται ότι οι Χούθι διεξάγουν εδώ και μήνες επιθέσεις εναντίον πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο στρατός ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο drone δεν αναχαιτίστηκε λόγω ανθρώπινου λάθους.

«Δυνάμεις της αστυνομίας έφθασαν επιτόπου και κάνουν έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων (...) Παρέχεται περίθαλψη σε επτά ανθρώπους που τραυματίστηκαν ελαφρά», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της, καλώντας τους πολίτες να υπακούσουν στις «οδηγίες» των αρχών ασφαλείας και «να μην πλησιάσουν ούτε να αγγίξουν συντρίμμια (...) που θα μπορούσαν να περιέχουν εκρηκτικές ύλες».

Κάτοικος του κέντρου του Τελ Αβίβ δήλωσε πως τον ξύπνησε ισχυρή έκρηξη: «όλα σείστηκαν», είπε.

Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις: «Διεξάγουμε πόλεμο σε πολλά μέτωπα» 

«Διεξάγουμε πόλεμο σε πολλά μέτωπα. Η Χαμάς στη Γάζα, η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, οι πολιτοφυλακές στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς και οι Χούθι στην Υεμένη, όλοι οι ιρανοί πληρεξούσιοι και το ίδιο το Ιράν», δήλωσε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Daniel Hagari, σχολιάζοντας την επίθεση UAV στο Τελ Αβίβ εχθές.