Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος TotalEnergies ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την καταβολή μερίσματος προς τους μετόχους του και ότι σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 2% μέχρι 3% σε ετήσια βάση κατά την επόμενη πενταετία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναμένεται να διανεμηθεί περίπου το 44% των ταμειακών ροών της TotalEnergies προς τους μετόχους της, το 2023 ενώ τέθηκε  στόχος αυτό το ποσοστό να αυξηθεί πάνω από 40% το 2024. Η TotalEnergies ανακοίνωσε επίσης θετικά αποτελέσματα σε μια ερευνητική γεώτρηση στην Ναμίμπια, τα οποία θα επιβεβαιωθούν και από μια ακόμη γεώτρηση ροής, ενώ ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω γεωτρήσεις αξιολόγησης και προοπτικών για το συγκεκριμένο κοίτασμα.

Οι αναλυτές είχαν εκφράσει την επιθυμία να ενημερωθούν περαιτέρω για την πρόσφατη ερευνητική δραστηριότητα του γαλλικού ενεργειακού ομίλου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ναμίμπια, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι δεν διαθέτει παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σήμερα, αλλά θα μπορούσε να γίνει ένας από τους 15 κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου έως το 2035, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Τέλος, η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε εξαγορές ιδίων μετοχών, ύψους 9 δισ. δολαρίων το 2023, και πρόσθεσε ότι ευελπιστεί οι ταμειακές ροές της να είναι 10 δισ. δολάρια υψηλότερες το 2028, σε σύγκριση με το 2021