Το κεντρικό στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι έκλεισαν «για αόριστο χρόνο» λόγω στατικής ανεπαρκείας , ελλείψεως συντηρήσεως και κακοτεχνιών στο ΟΑΚΑ. «Η πρόληψη»», η νέα προσέγγιση των κινδύνων από τον πρωθυπουργό, στη Μάλτα, δεν αφορά μόνο τους διακινητές των λαθρομεταναστών αλλά και τους αθλούμενους στο ΟΑΚΑ

προκειμένου να αποφευχθούν η κατάρρευση του στεγάστρου, ανθρώπινα θύματα και νέα, διεθνής κατακραυγή για την Ελλάδα. Από την χρήση ενός  επισφαλούς έργου των Ολυμπιακών… Παιγνίων (Olympic Games (ΟΠ) που κόστισε πάνω από 130 εκατομ. ευρώ και ενεκρίθη με οικοδομική άδεια …πέργκολας , αμφισβητείται η ευστάθεια του σταδίου Καλατράβα. 

Κανείς δεν μίλησε δημόσια έως τώρα , για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος το 2004 όταν όπως ξέρουμε σήμερα  ο προϋπολογισμός των «ΟΠ» από 4 δισ. ευρώ εκτοξεύθηκε στα 24 .Ουδέποτε εδόθη πλήρης απολογισμός «που πήγαν τα χρήματα» των «ΟΠ» και ποιοί τα πήραν.

Οι  πανηγυρισμοί για την επιτυχία των «ΟΠ» της  Αθήνας το 2004 επισκίασαν κάθε φωνή σωφροσύνης την εποχή εκείνη των δανεικών αλλ' όχι αγύριστων, ως απεδείχθη εν συνεχεία. Οι απίστευτες υπερβάσεις των δαπανών λόγω καθυστερήσεων των έργων , ανέβασαν το κόστος των ΟΠ στα ύψη.

Το επόμενο έτος, το ανισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών άφησε έλλειμμα 5 δισ. ευρώ ετησίως κι η τότε κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή αναγκάσθηκε να ζητήσει την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αλλ’ αυτή προσκάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , να επιληφθεί της… τιμωρίας των σπάταλων Ελλήνων προς παραδειγματισμό της Ιταλών , Ισπανών , Ιρλανδών που είχαν χειρότερα ελλείμματα απ’ ό,τι η Ελλάς.

Έτσι, από τα ΟΠ ξεκίνησε η χρηματοπιστωτική κρίση 2009-2016 που κόστισε περίπου το τέταρτο του εθνικού εισοδήματος της Ελλάδος κι ακόμη να ξεμπλέξουμε από τα μνημόνια της «Τρώηκας» που «έφαγε» 500.000 νέους Έλληνες , οι οποίοι εκπατρίσθησαν. Στην οικονομική κρίση της Ελλάδος, που προκάλεσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, γνωστή ως «Μούτι», οφείλεται εν μέρει και το σημερινό δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Εν τούτοις, οι ατέλειες και προχειροκατασκευές, από πλευράς οικοδομικών κατασκευών των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων γνωστοποιήθησαν μόλις το 2014 όταν το κόστος επισκευής υπελογίσθη σε 120 εκατομ. ευρώ αλλά λόγω της πιστωτικής κρίσεως δαπανήθησαν για συντήρηση μόλις οκτώ εκατομμύρια σε διάφορα …μερεμέτια.

Τότε, συνυπεύθυνοι των ατελειών θα μπορούσαν να  θεωρηθούν ο Ισπανός αρχιτέκτων Σαντιάγο Καλατράβα, η κυβέρνηση Σημίτη που ενέκρινε την «μελέτη» στατικότητος του θόλου, η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου που ανέθεσε μετ’ επιμονής το έργο στη… Ρομπερτίνα, σύζυγο του Καλατράβα και business manager του γραφείου του .Έτσι παρεγράφει η αστική απαίτηση αποζημιώσεως του ΟΑΚΑ.

Αν όμως έχουν γίνει παρανομίες  και κατάχρηση δημοσίου χρήματος, η προθεσμία παραγραφής είναι 25ετής . Θ’ αναζητηθούν ποτέ οι ευθύνες για τις κακοτεχνίες …Καλατράβα; Ήδη, διετάχθη εισαγγελική έρευνα.