Η Ombrea, που ιδρύθηκε το 2016, έχει κατασκευάσει 10 εγκαταστάσεις και έχει μελετήσει περίπου 50 ποικιλίες καλλιεργειών, για να αναπτύξει μοναδική τεχνογνωσία και λύσεις που βελτιστοποιούν τη συνδυασμένη γεωργική παραγωγή και την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ενσωματώνοντας τις ομάδες και την τεχνογνωσία της Ombrea στις δραστηριότητές της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,

η TotalEnergies σκοπεύει να επιταχύνει την ανάπτυξή της στον τομέα της αγροβολταϊκής, τόσο στη Γαλλία όσο και στο εξωτερικό.

Υπό το εμπορικό σήμα Ombrea, η TotalEnergies θα προσφέρει στην αγροτική κοινότητα λύσεις για το συνδυασμό της ηλιακής ενέργειας και της γεωργικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων λύσεων για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, τη διατήρηση ή ακόμη και τη βελτίωση των αποδόσεων και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Η εξαγορά αυτή θα επιτρέψει επίσης στην TotalEnergies να επιταχύνει την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της με αγροβολταϊκά έργα ισχύος 1,5 GW που πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται στο πλαίσιο του γαλλικού νόμου για την επιτάχυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εγκρίθηκε τον Μάρτιο του 2023.

Η TotalEnergies θα υποδεχθεί περισσότερους από σαράντα εμπειρογνώμονες της Ombrea, καθώς και τους ιδρυτές της Christian Davico και Julie Davico-Pahin, οι οποίοι θα προστεθούν στo προσωπικό της TotalEnergies που ειδικεύονται στην αγροβολταϊκή στην τοποθεσία Aix-en-Provence της Ombrea, όπου θα εδρεύει το τμήμα αγροβολταϊκής της εταιρείας.