Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε τη συμπληρωματική εξέταση δύο πιθανών περιοχών για ένα τρίτο κέντρο δοκιμών για ανεμογεννήτριες. Ο συμπληρωματικός στοχευμένος έλεγχος θα διεξαχθεί στις περιοχές στο σκοπευτήριο Borris και βόρεια του κέντρου δοκιμών Østerild που βρίσκονται στους δήμους Ringkøbing-Skjern και Herning αντίστοιχα. Τον Ιούνιο, μια ομάδα εργασίας εξέτασε έξι περιοχές

που θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι κατάλληλες για τη δημιουργία ενός τρίτου, εθνικού κέντρου δοκιμών για ψηλές ανεμογεννήτριες.
Ωστόσο, ο έλεγχος έδειξε ότι και οι έξι εξεταζόμενες περιοχές συνεπάγονται προκλήσεις διαφορετικής φύσης.

Ως εκ τούτου, η ομάδα αποφάσισε ότι ο Οργανισμός Χωροταξίας και Αγροτικής Περιφέρειας θα πρέπει να επανεξετάσει τις περιοχές που έχουν μέχρι στιγμής αποκλειστεί, με σκοπό να μπορέσει να συζητήσει τη συνολική εικόνα.

Οι περιοχές αυτές μπορεί να είχαν αρχικά αποκλειστεί λόγω της ανάγκης για νέες οδικές υποδομές, εγγειοβελτιωτικές εργασίες ή/και περισσότερες απαλλοτριώσεις από τις αρχικά επιδιωκόμενες.

Όταν θα είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα του συμπληρωματικού στοχευμένου ελέγχου, που αναμένεται στα τέλη του 2023, τα μέρη της συμφωνίας θα λάβουν κοινή θέση σχετικά με τις δυνατότητες να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός τρίτου, εθνικού κέντρου δοκιμών για μεγάλες ανεμογεννήτριες.

Αυτό θα περιλαμβάνει επίσης τα αποτελέσματα του αρχικού στοχευμένου ελέγχου έξι περιοχών, τα οποία παρουσιάστηκαν στην ομάδα τον Ιούνιο του 2023.

Μια ενδεχόμενη εγκατάσταση ενός κέντρου δοκιμών θα απαιτήσει στη συνέχεια σε κάθε περίπτωση μια ενδελεχή εκτίμηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και τη φύση, καθώς και στους ανθρώπους που γειτνιάζουν με το κέντρο δοκιμών.