Έπειτα από 12 χρόνια κυκλοφορίας του, το λιλιπούτειο Volkswagen Up αλλά και η ηλεκτρική του έκδοση e-Up μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η παραγωγή του λιλιπούτειου μοντέλου θα σταματήσει στο εργοστάσιο της Μπρατισλάβα στα τέλη του τρέχοντος έτους

Είχε προηγηθεί η παύση παραγωγής των "αδελφών” μοντέλων Skoda Citigo και Seat Mii ενώ και ο ανταγωνισμός έχει καταργήσει πολλά μοντέλα της μικρής κατηγορίας την προηγούμενη περίοδο με πιο ηχηρές τις αποχωρήσεις της Peugeot και της Citroen με τα μοντέλα 108 και C1, αντίστοιχα. Την φετινή χρονιά επίσης σταματούν και οι παραγωγές των Ford Fiesta, Rolls-Royce Dawn αλλά και όλων των Volvo με πετρελαιοκινητήρες.

Το VW Up παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 ως ο αντικαταστάτης του μοντέλου Fox στην ευρωπαική αγορά και κυκλοφόρησε σε εκδόσεις 3θυρες και 5θυρες με κινητήρες 3κύλινδρους ενός λίτρου. Αργότερα, παρουσιάστηκε η ηλεκτρική έκδοση e-Up, μια κορυφαία έκδοση Up GTi με ισχύ 115 ίππων αλλά και μοντέλο με διπλό καύσιμο (βενζίνη-φυσικό αέριο).

(από topgeargreece.gr)