Η GridBeyond έθεσε σε λειτουργία μια μπαταρία 1MW στην Ιρλανδία, η οποία θα παρέχει ανθεκτικότητα στην παροχή ενέργειας στον κατασκευαστή γυαλιού CareyGlass. Η μπαταρία θα εξισορροπήσει τυχόν βυθίσεις τάσης στην τοποθεσία και θα αποτρέψει τη διακοπή λειτουργίας οποιουδήποτε εξοπλισμού παραγωγής, αυξάνοντας την αποδοτικότητα της παραγωγής χωρίς να χρειαστεί να επενδύσει σε σημαντικές αναβαθμίσεις του δικτύου.

 

Η μπαταρία θα συμμετέχει επίσης στις υπηρεσίες χωρητικότητας δικτύου και δικτύου DS3, όπου θα συμβάλλει στην εξισορρόπηση της συχνότητας του δικτύου στα 50Hz, καθώς και στην ανατροφοδότηση ενέργειας στο δίκτυο όταν η παροχή είναι χαμηλή.
Η GridBeyond θα διαχειρίζεται την ευελιξία του χώρου συνδέοντας την μπαταρία με την πλατφόρμα ενεργειακής τεχνολογίας με τεχνητή νοημοσύνη, GridBeyond Point.

Ο Denver Blemings, περιφερειακός διευθυντής της GridBeyond για την Ιρλανδία, δήλωσε "Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με την CareyGlass.

"Καθώς απομακρυνόμαστε από τα ορυκτά καύσιμα, οι μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας είναι ένα σπουδαίο πλεονέκτημα, το οποίο μπορεί να παρέχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, να μετριάσει τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης και να προσφέρει μεγάλη αξία για τις επιχειρήσεις όσον αφορά την εξοικονόμηση και τη μείωση του άνθρακα".