Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει προσθέσει 39 νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος, συμπεριλαμβανομένων 24 αιολικών και ηλιακών έργων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου της ηλιακού πάρκου στην Ελλάδα. Συνολικά, ο γίγαντας του λιανεμπορίου έχει προσθέσει πάνω από 1GW καθαρής ενεργειακής ισχύος στα δίκτυα σε όλη την Ευρώπη, όπως αναφέρει.

Η Amazon έχει πλέον ενεργοποιήσει περισσότερα από 160 αιολικά και ηλιακά έργα σε 13 χώρες της Ευρώπης.

Μόλις όλα τα έργα τεθούν σε λειτουργία, αναμένεται να παράσχουν 5,8GW καθαρής ενεργειακής ικανότητας, αρκετή ενέργεια για την τροφοδοσία περισσότερων από 4,9 εκατομμυρίων βρετανικών νοικοκυριών ετησίως.

Οι επενδύσεις της Amazon σε αυτές τις χώρες συμβάλλουν στην επιτάχυνση της απεξάρτησης από τον άνθρακα των εν λόγω ενεργειακών δικτύων, καθώς αυτά απομακρύνονται από τα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε η εταιρεία.

Η Lindsay McQuade, διευθύντρια ενέργειας, EMEA στην Amazon, δήλωσε: "Με περισσότερα από 160 αιολικά και ηλιακά έργα στην Ευρώπη, η Amazon συμβάλλει στην παροχή νέων πηγών καθαρής ενέργειας στα τοπικά δίκτυα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και υποστηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς προχωράμε προς την τροφοδοσία των λειτουργιών μας με 100% ανανεώσιμη ενέργεια μέχρι το 2025.

"Οι εταιρικές επενδύσεις είναι ένας σημαντικός καταλύτης για να βοηθήσουμε στη μετάβαση προς ένα μέλλον καθαρής ενέργειας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις, τις τοπικές κοινότητες και τους παρόχους ενέργειας σε όλη την Ευρώπη για την παροχή περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας στα τοπικά δίκτυα".