Η COWI Denmark και η Better Energy υπέγραψαν 10ετή PPA (power purchase agreement -συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας). H COWI συνέβαλε σε ένα νέο ηλιακό πάρκο από το οποίο θα αντλήσει πράσινη ενέργεια. Η COWI, μαζί με πολλές άλλες εταιρείες σε διάφορους τομείς, συνέβαλαν σε ένα νέο ηλιακό πάρκο 70 MWh που βρίσκεται κοντά στο Lolland. Το Φ/Β πάρκο είναι πλέον συνδεδεμένο στο δίκτυο

και θα παράγει την ίδια ποσότητα πράσινης ενέργειας που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 43.000 νοικοκυριών.

Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν σε μέρη της ανάπτυξης των ηλιακών πάρκων της Better Energy.

Η Natalie Shaverdian Riise-Knudsen, οικονομική διευθύντρια του ομίλου στη COWI, δήλωσε: «Η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα του DNA της COWI και η εκτεταμένη τεχνογνωσία μας στον τομέα μας δίνει ιδιαίτερη ευθύνη να επιταχύνουμε την πράσινη μετάβαση.

«Γι' αυτό έχουμε απορρίψει ενεργά έργα που σχετίζονται με την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων και με αυτόν τον ΟΛΠ με Καλύτερη Ενέργεια, συμβάλλουμε στη διασφάλιση της προσθήκης νέας πράσινης ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο».

Ο Mikkel Thorup, διευθυντής PPAs στο Better Energy, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την COWI σε έναν αυξανόμενο αριθμό συνεργατών Better Energy και ακόμη πιο ικανοποιημένοι με τη συνεισφορά τους σε ένα νέο ηλιακό πάρκο.

«Το PPA δεν είναι μόνο μια επιλογή για να κινηθεί κανείς γρήγορα προς πιο βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, αλλά συμβάλλει επίσης άμεσα στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια».